Hirdetés

Ingyen elérhető a SimRefinery, a SimCity fejlesztőinek közel 30 éves játéka

|

Az egykoron elfeledett alkotásra a Maxis korábbi hivatali beszámolói alapján bukkant egy ismeretlen felhasználó.

Hirdetés

A SimCity igazi kultikus játéksorozat, amely első részét 1989-ben fejlesztette és adta ki a Maxis. Will Wright játékdizájner alkotása a városépítő szimulátorok alapművévé vált, és számos más hasonló stílusú játékkal próbálkoztak a fejlesztők az évek alatt. Az egyik ilyen alkotás a SimRefinery, amely fókuszában az olajfinomítók működtetése áll.

Hirdetés

Az ArsTechnika beszámolója alapján a honlap egyik olvasója bukkant a játékra. Annak ellenére, hogy a SimRefinery 1992-ben elkészült, nagyon kevés szó esett róla, feledésbe merült, és csak az előző hónapban fedezték fel a nevét a Maxis beszámolóiban. A Maxis Business Simulations a stúdió törekvése volt arra, hogy a SimCity alapján különböző gazdasági szimulátorokat készítsenek, de a sikertelenség miatt a divízió csak 1992-től 1994-ig működött. Közben viszont elkészült a SimRefinery, amelyet a már említett ArsTechnika olvasó feltöltött az Internet Archive oldalára, így az a DOSBox emulátorral a mai PC-ken is játszhatóvá vált.

A játékot letölthetitek az Internet Archive honlapjáról, és ha többet szeretnétek megtudni a Maxis Business Simulation történetéről, akkor érdemes elolvasnotok a The Obscuritory kapcsolódó írását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)