Hirdetés

Ingyen Thimbleweed Park mini-kalandjátékot ad nekünk Ron Gilbert

|

Ron Gilbert és kollégái unaloműzésként összeraktak egy újabb fejezetet a díjnyertes Thimbleweed kalandjátékhoz, majd ingyen a rendelkezésünkre bocsátották.

Hirdetés

A SCUMM-motorral készült point & click kalandjátékok aranykorát idézte meg a 2017-ben debütált Thimbleweed Park, amit közösségi finanszírozás segítségével hozott tető alá Ron Gilbert és Gary Winnick. Alkotásuk cseppet sem meglepő módon szép sikert aratott a pixelvadászatért bolonduló játékosok körében, s bár egyelőre kész rejtély, hogy mi lesz a srácok következő projektje, nem hagyták magukra a rajongókat ezekben a vészterhes időkben.

Hirdetés

Ron Gilbert hozzánk hasonlóan otthonában töltötte az elmúlt kép hónapot, de ahelyett, hogy sorozatokat nézne naphosszat a netflixen, vagy nekiállna kiolvasni házi könyvtára összes kötetét, inkább kreatív formába öltötte a bezártság miatt érzett frusztrációját. Ami egyszerű hobbiprojektnek indult, végül jóval komplexebb alkotássá nőtte ki magát, ahogy egyre több kollégája betársult, míg végül a Thimbleweed Park fel nem használt assetjeire támaszkodva elkészítették a Delores: A Thimbleweed Park Mini-Adventure-t. És hogy még szebbe legyen a történet, egyúttal ingyen letölthetővé is tették Steamen, valamint az Epic Games Store-ban.

Delores from Thimbleweed Park on Vimeo.

Ebben a rövid, ám annál hangulatosabb kalandban az eredeti Thimbleweed Park karaktereinek egyike, Delores szünetet iktat be játékfejlesztői karrierjébe, hazautazik szülővárosába, és fotósként vállal munkát a helyi lapnál.

Ti kipróbáljátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)