Hirdetés

Még két Quake-et játszhatnak ingyen az Xbox Game Pass-előfizetők, ezúttal a PC-sek örülhetnek

|

Méltó módon szeretné megünnepelni a Bethesda a legendás FPS 25. születésnapját.

Hirdetés

Még ha számításba vesszük a kissé mostohán kezelt, 2018-ban free-to-play pénzügyi modellre átállított Quake Championst is, akkor is szomorúan kell megállapítanunk, hogy igencsak elhanyagolta a negyed százados franchise-t az utóbbi években az id Software és a Bethesda is. Elvégre ezt megelőzően az utolsó kereskedelmi forgalomba került rész a szintén multiplayer fókuszú Enemy Territory: Quake Wars volt, még 2007-ben.

Ha pedig egyjátékos élményeket keresnénk, egészen 2005-ig kellene visszaforgatunk az idő kerekét, hiszen akkor debütált a Quake 4 a Raven Software fejlesztésében. Tudjátok, ez az a tehetséges banda, amelyik annak idején elhozta nekünk a Hereticet és a Hexent is, de már egy évtizede kizárólag támogatói szerepkörben tolja az aktuális Call of Duty szekerét.

Hirdetés

Talán az eredeti Quake újrakevert kiadása azt vetíti előre, hogy a Doom Slayer történetét lezáró id Software következőnek ezt a szériát rebootolja, bennfentes forrásokkal rendelkező szivárogtatók legalábbis ezt pusmogták mostanában. Persze az sem kizárható, hogy mindössze a közeljövőben ingyenes next-gen upgrade elé néző Quake Remasterre utaló információmorzsákat értelmezték félre.

Bárhogy is legyen, mi bizony nem vetnénk meg, ha sikerülne visszahozni az életbe a Quake-et valahogy úgy, ahogy a Doomal is sikerült, és persze az univerzum egyensúlya érdekében egy kampány + multiplayer kombó lenne talán a legjobb, mindenkit kielégítő megoldás.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Amíg arra várunk, hogy vágyaink megvalósuljanak, kedvünkre nosztalgiázhatunk a ráncfelvarráson átesett Quake-kel, sőt ha van Xbox Game Pass előfizetésünk, akkor nem csak ezzel a résszel. Bekerült ugyanis eredeti formájában a Quake II és a Quke III Arena is a csomagba.

Mindkét PC-n játszható klasszikusról elmondhatjuk, hogy csak névleg tekinthetők folytatásnak, hiszen a második részben a lovecrafti ihletésű dark fantasy környezetet sci-fi váltotta, a harmadik pedig az arénashooterek egyik korai ásza volt a maga idejében. Emlékezetes párharcot vívott az Unreal Tournamenttel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)