Hirdetés

Napi büntetés: a világ legértelmetlenebb játékában csak ülni kell

|

Ha van pár fölösleges órád, helyezd magad kényelembe.

Hirdetés

Sokféle szimulátor létezik. Némelyik véresen komoly, a legapróbb részletekig kidolgozott, és igen tekintélyes tudásanyag elsajátítását követeli meg azoktól, akik szerencsét próbálnak vele. Máig emlékszem az 1995-ben piacra dobott EF2000-re, amelyben a címadó Eurofighter 2000 vadászgép pilótafülkéjébe pattanva vívhattuk ki a NATO erők légifölényét. Előtte még át kellett rágnunk magunkat a Biblia-vastagságú kézikönyvön, és memorizálnunk, hogy a billentyűzet összes gombját önmagában, valamint Shift- Alt- és Ctrl-kombinációban is lefedő funkciók mire valók. Csak ezután volt értelme botkormányt ragadni, és megpróbálkozni az első felszállással.

Persze nem mindegyik szimulátor veszi magát ennyire komolyan, az igencsak széles skála másik végpontján helyezkednek el azok a szándékosan blőd játékok, amelyek célja pusztán a szórakoztatás, a polgárpukkasztás, vagy a szimpla trollkodás. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezekre is van igény, hiába véges az időnk, nagyon sokan lelik örömüket az ilyesmiben.

Hirdetés

Nekik biztosan tetszeni fog a mémjeiről elhíresült MSCHF alkotása, az ingyenes Chair Simulator, amelyben tulajdonképpen csak ücsörögnünk kell. Miközben karakterünk csücsül, szépen gyűlik az SP (Sitpoints), amiből kényelmesebb, a fizetőeszközt gyorsabb ütemben termelő ülőalkalmatosságot vásárolhatunk. Akkor érjük el a játék végét, amikor már az összes széket, fotelt, trónust (megszerezhetjük a Vastrónt is!) a magunkénak mondhatjuk.

Odáig azonban egy fokkal göröngyösebb út vezet, mint gondolnánk. A puszta ücsörgés önmagában nem elég, mert a tétlenség idővel kényelmetlenséghez vezet, és ha ez az érzés eluralkodik a karakterünkön, akkor szegény előbb-utóbb kipurcan. Mentés nincs, tehát permadeathről beszélünk, azaz kezdhetjük elölről az egészet. Hogy ezt elkerüljük, muszáj szemmel tartanunk a diszkomfortérzet mutatóját, és időnként talpra állítanunk, megsétáltatnunk avatárunkat.

Talán nem gondolnátok, de a közelmúltban debütált Chair Simulator pozitív visszhangra lelt a játékosok körében, és már speedrunok is születtek, vagyis csak idő kérdése, hogy valamelyik népszerűbb streamer felfigyeljen rá, és onnantól már semmi sem akadályozhatja meg, hogy a nyár egyik slágerévé váljon. Még az sem, hogy voltaképp semmi értelme.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)