Achtung Panzer: Kharkov 1943

Achtung Panzer: Kharkov 1943 kép

Nagy öröm a komoly háborús stratégiai játékok rajongói számára, hogy 2010-ben nem csak a Ubisoft-féle sikervárományos R.U.S.E., hanem a Paradox második világháborús RTS-e, az Achtung Panzer: Kharkov 1943 is színesíti a műfajt. A játék a harmadik harkovi csatát dolgozza fel, melynek során 1943. február 19 - március 15. között a Vörös Hadsereg sikeresen kiverte a német csapatokat Harkov (ma Ukrajna második legnagyobb városa, amely a háború során 70%-ban elpusztult) térségéből, lezárva ezzel az 1941 óta tartó elkeseredett küzdelmet. Az ukrán hadsereg számára valós katonai szimulátorokat is fejlesztő csapat nagy hangsúlyt fektetett a hitelességre és a minél reálisabb szimulációra. Ennek érdekében történelmi dokumentumokra támaszkodva dolgozták ki a legapróbb részleteket is, az egységektől kezdve a fegyvereken át a járművekig, lerombolható (épületek, növényzet) és dinamikusan változó (időjárás, a terep deformációja) környezetet alkottak, és olyan apróságokra is odafigyeltek, mint a valós lövedék-ballisztika vagy a katonák elestének modellezése. A játékban hat szcenárió vezet végig bennünket a harcokon, melyek során kétszázötven katonát és mintegy negyven járművet terelgethetünk a 36 négyzetkilométeres területen - a Vörös Hadsereg és a Wermacht szemszögéből is. Távoli térkép-nézetben körökre osztott stratégiai módban, közeli nézetben (akár katonáink léptékére is zoomolhatunk) pedig valós idejű taktikai módban irányíthatjuk az eseményeket. Egyes tesztek szerint a sokra hivatott RTS gyenge pontja az irányítási rendszer lehet, amely stratégiai módban kevés lehetőséget ad, katonáink pedig sokszor igen rapszodikusan követik utasításainkat valós idejű módban - ám ezt legtöbb esetben a realizmusra törekvés indokolja. Kérdés ugyanakkor, hogy az alkotóknak mennyire sikerült jól eltalálni az arányokat. Az Achtung Panzer: Kharkov 1943 2010 tavaszán jelent meg, kizárólag PC-re.


Achtung Panzer: Kharkov 1943 Reloaded trailer

Hír | 2010.04.20 20:12

A harckocsicsaták és a stratégiák kedvelői igencsak kedvelik az Achtung Panzer: Kharkhov 1943-at

Achtung Panzer: Kharkov 1943 bejelentés

Hír | 2010.01.20 20:57

Aki attól félt, ez évben csak a R.U.S.E. lesz komoly stratégiai játékként a piacon, az most megnyugodhat.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)