Arcania: Gothic 4

Arcania: Gothic 4 kép

A 2001-ben útjára indult Gothic sorozat remek történetével, nagy szabadságot adó játékmenetével, és egyedi hangulatú világával a játékot alaposan megkeserítő bugok tömkelege ellenére is komoly sikereket ért el, és rajongói már születésekor élő klasszikusként tisztelték. A harmadik epizód nagy csalódást okozott, ezért mindenki epekedve várta az Arcania: Gothic 4 névre keresztelt negyedik részt, ám sokak szemében rossz előjelnek tűnt, hogy a kiadó JooWood, és a fejlesztő Piranha Bytes szakítása miatt a szerepjátékok térén zöldfülű Spellbound csapata kapott lehetőséget a játék elkészítésére. A végeredmény vegyes érzelmeket kelt: lényegesen kevesebb bug mellett megmaradt a Gothic számos erénye, de kétségtelen, hogy sok szempontból teljesen új játékkal van dolgunk. Történetünk tizenkét évvel az előző rész után játszódik, és egy új hős bőrébe bújhatunk, hiszen korábbi karakterünket a birodalom őrült királyaként hagytuk sorsára, akiből nem válhatott újra szerethető harcos. Messzi tájról hazaérkezve szerelmünket holtan, otthonunkat romokban találjuk, ezért bosszút esküszünk, és kiderítjük, miféle gonosz erők lappanganak a háttérben. A sztori mellett a hangulat, a játékélmény, a fegyvernemek, a katakombák, vagy a hatalmas erdőségek mind-mind a nagy elődök örökségét viszik tovább. A dinamikus fény-árnyék hatásokkal- és időjárással, csodaszép tájakkal, gyönyörű erdőkkel, szélben hajladozó fákkal felvértezett grafikus motor még az elődöknél is sokkal szebb látványvilágot teremt, ugyanakkor az NPC-k modellezése kissé elnagyolt, és nagyon kevés az egyedi arc. A leegyszerűsített harcrendszer a pörgős akcióra helyezi a hangsúlyt, ellenfeleink speciális képességeiket bevetve okozhatnak nehéz pillanatokat, de alapvetően elég könnyű elbánni velük, ezért a tapasztaltabbak a legnehezebb fokozaton kezdjék a játékot. A teljesen új fejlődési rendszer lényegesen egyszerűbb lett, a szintlépéskor kapott három pontunkat kell okosan elosztani nyolc képességünk között, így növelve fejlettségünket bonyolult fa-szerkezet nélkül, a trénerektől pedig már csak a craftoláshoz szükséges ismereteket tanulhatjuk meg. A zónák ezúttal sokkal jobban elkülönülnek egymástól, gátat szabva a teljesen szabad kalandozásnak, és a világ sem „él és lélegzik” már annyira, ugyanakkor mindezek miatt nehezebb „elveszni”, és a történet is jobban kibontakozhat. A főszál mellett számtalan mellékküldetést, dungeont teljesíthetünk, és ereklyéket, kegytárgyakat, rúnadarabokat, szobrokat gyűjtögethetünk. A hazánkban remek magyar felirattal és menüvel kapható Arcania: Gothic 4 2010. október 12-én jelent meg PC-re és Xbox 360-ra, míg a PS3 verzió 2011 tavaszán érkezhet meg.


Arcania: The Complete Tale - tuti, hogy jön PS4-re a szerepjáték

Hír | 2015.02.03 13:03

Az Amazonon felbukkant adatlap szerint PlayStation 4-re is megjelenik az Arcania: The Complete Tale.

ArcaniA: Fall of Setarrif - Bejelentve!

Hír | 2010.12.10 15:31

Kiegészítő készül az ArcaniA: Gothic 4-hez

Arcania: Gothic 4 - Tölthető a magyar demó!

Hír | 2010.10.11 15:40

Szerepjáték rajongók széles e hazában, vigyázó szemetek reánk vessétek, mi, a királyság hírhozói fejedelmi ajándékkal szolgálunk néktek!

Arcania: Gothic 4 - Gyermekáldással egybekötött nyereményjáték

Hír | 2010.10.07 13:10

Aranyos játékra invitálnak a legfrissebb Gothic fejlesztői, melynek végén akár a játék egyik példányát is megszerezhetitek.

ArcaniA: Gothic 4 - Játékosbarát a DRM

Hír | 2010.09.20 13:26

Nem lesz gátja a felhőtlen játéknak az ArcaniA: Gothic 4 másolásvédelme

Arcania: Gothic 4 - Demó még szeptemberben

Hír | 2010.09.09 21:02

A hónap végén kívánja kiadni a Gothic 4 demóját a JoWood

Arcania: Gothic 4 gépigény

Hír | 2010.07.22 10:00

Hála a magasságosnak, nem újabb névváltásról vagyunk kénytelenek beszámolni a halharapást nélkülöző negyedik Gothic kapcsán.

ArcaniA: Gothic 4 - E3 trailer

Hír | 2010.06.18 11:52

Egy-két névváltáson már túlvan a project - reméljük kevés bug lesz benne.

ArcaniA - Gothic 4: a környezet és a harc

Hír | 2010.05.07 12:56

A Gothic sorozatot lehet szeretni, de lehet is utálni: most jön a negyedik rész.

Arcania: A Gothic Tale - Névváltozás, és képcsokor

Hír | 2010.04.27 08:16

Idén év végén érkezik a Gothic sorozat következő epizódja, immár új fejlesztőktől.

Késik az Arcania: A Gothic Tale

Hír | 2009.08.20 07:44

A JoWooD Productions 2010-re halasztotta az Arcania: A Gothic Tale kiadását.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)