Bastion

Bastion kép

Az ismeretlenből előkerülő Supergiant Games stúdió első játéka volt a Bastion, mely már megjelenésekor is hatalmas sikert aratott a játékosok és kritikusok között egyaránt. Eme hack'n'slash/platformer keverék során során egy Kid nevű karaktert irányítunk, aki az ágyában ébredve veszi észre, hogy körülötte az egész világ darabokban hever, és az ágya is a levegőben lebeg. Elindulva a világ szó szerint összeáll a talpunk alatt, ez a kreatív pályakészítés az egész játék során végigkísér minket, mint ahogy egy Pavarottit megszégyenítő rejtéses hang is, aki végig narrarálja minden tettünket. Rövid barangolás után megérkezünk magába a Bastionba, ahol megtaláljuk a hang tulajdonosát is. A Bastion lesz a főbázisunk, melyet folyamatosan bővítve jutunk egyre közelebb célunkhoz, mely a világ visszaállítása ebből a szétesett állapotból. Ezt a célt változatos fegyverarzenálunk segít elérni, melyet tetszésünk szerint tovább fejleszthetünk a Bastionban, így mindenki a saját ízlése szerint vagdalkozhat. A játék grafikája ugyan nem fotorealisztikus, de a stílusának kidolgozottsága döbbenetesen szép, amihez még társul az utóbbi idők egyik legjobb soundtrackje. A történeti háttérre se lehet panasz, a derűsebb külső mögött egy borzasztó mély és nem egyszer tragikus háttér rejtőzik, ne lepődjünk meg ha egy-két jelenetnél elérzékenyülünk. A Bastion a PC és Xbox360 platformokon kívül már IOS-re is elérhető.


Egy speciális akcióval költözik Xbox One-ra a Bastion

Hír | 2016.11.03 20:19

Minden idők egyik legjobb indie játéka nem a visszafelé kompatibilitási program keretein belül lesz elérhető, de akiknek megvolt, azok ingyen játszhatnak vele.

A portoknak jobbnak kell lennie az eredetinél

Hír | 2013.02.07 11:48

A Bastion fejlesztője is úgy véli, hogy tarthatatlan az az állapot, ami a portokkal kapcsolatban fennáll.

Bastion - Elkészült az iPhone verzió

Hír | 2012.11.15 10:04

Nagyszerű kis indie címmel gazdagodott az App Store.

Féláron kapható az X360-as Bastion!

Hír | 2012.02.01 18:57

Kihagyhatatlan ajánlatunk van számodra: a hét folyamán féláron szerezhető be a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése, a Bastion!

Game Developers Choice Awards - íme a jelöltek névsora

Hír | 2012.01.06 17:00

12. alkalommal kerül megrendezésre az éves Játékfejlesztői Választás Díjkiosztója - megkaptuk a jelölt játékok listáját.

Bastion - A játékosok is kedvelik, nem csak a kritikusok

Hír | 2012.01.02 19:32

Hatvannál is több díjat zsebelt be a tavalyi év egyik legjobb független játéka, miközben az eladásokra sem lehet panasz.

Bastion teszt és nyereményjáték

Teszt | 2011.08.04 17:04

A test a szabadságunk és reményünk utolsó bástyája - teszt a Summer of Arcade (XBLA) nyitócíméről.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)