Battlefield: Bad Company 2

Battlefield: Bad Company 2 kép

Akárcsak a nagy konkurens Call of Duty, úgy a DICE és az EA belső nézetes lövöldéje, a Battlefield is ellátogatott a modern hadviselés korszakába a Bad Company című minisorozattal, amelynek 2007-ben megjelent első részéhez készített először egyjátékos kampányt a korábban csak multiban jeleskedő svéd fejlesztő. A kitűnően sikerült alkotás folytatásért kiáltott, így 2009-ben megérkezett a végre PC-n is elérhető Battlefield: Bad Company 2. A játék európai szemmel nézve kissé buta és elcsépelt története szerint, a második világháború során kifejlesztett tömegpusztító erejű Aurora bomba megsemmisültnek hitt tervei fél évszázaddal később előkerülnek, és félő, hogy az USA és Oroszország közti katonai konfliktusban az oroszok bevetik a csodafegyvert az Egyesült Államok területén. A különleges Bravo alakulat tagjaként a mi feladatunk lesz megszerezni a fegyvert, és megmenteni az egész világot… A sztorit a rendszeresen elhangzó humoros beszólások teszik valamelyest színesebbé. Az egyjátékos kampány prológusa 1943-ba repít vissza bennünket, amikor is egy japán szigetről kell kimenekítenünk a fegyvert kifejlesztő tudóst, ám a bomba felrobban, és mindannyian odaveszünk. A jelenbe visszatérve az első részben megismert négy karakter (köztük főhősünk, a vagány újonc Marlowe) az összesen 7-8 órányi játékidőt kínáló, mindvégig rendkívül pörgős és változatos 13 küldetés során havas, sivatagi és őserdei pályákon kergeti az Aurora-t, miközben számos fegyver mellett többféle katonai járművet is kipróbálhatunk. A hatalmas és jól felépített pályákon viszonylagos szabadságot élvezhetünk (bár nem sandbox), és egy achievement-szerű rendszerben új fegyvereket gyűjtögethetünk össze barangolásaink során. Ahogy minden Battlefield játéknak, úgy a Bad Company 2-nek is a multi jelenti a sava-borsát. Tíz pályán, négy osztályba sorolva (lövész, utász, szanitéc, felderítő) szigorúan csapatmunkában (BF-ben másként nem érdemes…) próbálhatjuk ki magunkat a négyféle játékmódban: Rush, Squad Rush, Conquest (CTF) és Squad Deathmatch. A dedikált szervereken (ami a CoD-ból t.i. hiányzik) 32 fő játszhat egyszerre, szereplésünkért XP-k járnak, és részletes statisztikánkat is elmenti a program. A Frostbite 1.5-ös grafikus motor lenyűgözően szép látványt, részletesen kidolgozott környezetet, és kitűnő atmoszférát teremt, a Destruction 2.0 engine pedig szinte mindent lerombolhatóvá tesz, és ezzel a játékmenetet is sokkal reálisabbá varázsolja, hiszen a fedezékeink is könnyedén szétlőhetőek. A Battlefield: Bad Company 2 2010. március 5-én jelent meg PC, Xbox 360 és PS3 platformokon.


Battlefield: Bad Company 2 - A limitált kiadás extrái működés közben

Hír | 2009.10.30 10:00

A játék korlátozott számban megjelenő változata ingame extrákkal kedveskedik megvásárlóinak.

Battlefield: Bad Company 2 - limitált kiadás az alapjáték árán

Hír | 2009.10.29 16:27

A Battlefield: Bad Company 2 limitált kiadása nem tartalmaz kézzel fogható tárgyakat, azonban annál jobb dolgokat találunk benne.

Battlefield: Bad Company 2 - Lesznek dedikált szerverek

Hír | 2009.10.21 08:25

Nem ejtették fejére az EA marketingeseit, ott ütik a konkurenciát, ahol az a legjobban fáj neki.

Battlefield Bad Company 2: Battlefield Moments episode 1 gameplay footage

Hír | 2009.10.01 16:19

Teljesen új videosorozatot indít az EA, íme, az első rész.

Battlefield: Bad Company 2 megjelenési dátum

Hír | 2009.08.19 09:28

Az Electronic Arts nyilvánosságra hozta a Battlefield: Bad Company 2 premierjének időpontját.

Battlefield 1943 - A fegyverek használhatóak a Bad Company 2-ben

Hír | 2009.07.21 12:59

A Battlefield 1943 hivatalos Twitter oldalán megjelent információ szerint a játékban szereplő fegyverekkel a Bad Company 2-ben is lövöldözhetünk.

Battlefield: Bad Company 2 - Előzetes

Hír | 2009.06.15 15:26

Rosszak, büdösek, beszólnak - visszatérnek!

Battlefield Bad Company 2 - Hó, hó, és még egy kis hó

Hír | 2009.05.22 21:13

Hűvös tájakra kalauzol minket a Battlefield: Bad Company 2 kiszivárgott, eredetileg az E3-ra tervezett trailere.

Battlefield: Bad Company 2 teaser

Hír | 2009.03.30 16:31

Hangulatos, rövid, találgatásra, és nyálcsorgatásra ingerel, mi az?

Battlefield: Bad Company 2 szeptemberben?

Hír | 2009.02.26 09:54

A magányos játékosok számára is szórakoztató Battlefield-mellékág folytatása immáron PC-re is megjelenik.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)