Bulletstorm

Bulletstorm kép

A Painkiller című remek FPS-sel, és a Gears of War PC-re portolásával hírnevet szerzett lengyel People Can Fly stúdió 2007-ben került az Epic Games többségi tulajdonába, a nagy testvér pedig nemrégiben egy nagyszabású projektet bízott rájuk. A lengyel srácok lehetőséget kaptak a saját ötletükön alapuló, Bulletstorm című FPS elkészítésére, melyhez az Epic biztosítja a pénzt, fegyvert, paripát, és a kitűnő Unreal Engine 3 grafikus motort. A történet a 26. században játszódik, hősünk pedig Grayson Hunt, a Konföderáció elit katonája, akit azzal bíz meg a nagyhatalmú Serrano tábornok, hogy találjon meg és likvidáljon egy állítólag sok ezer ártatlan ember haláláért felelős férfit. A tömeggyilkosnak kihirdetett úriemberről azonban kiderül, hogy Serrano koholt vádak alapján akarja eltakarítani az útból, emiatt tiszta erkölcsű hősünk összezavarodik, feladja a küldetést, és dezertál, hogy tíz évvel később már a Konföderáció hajóit fosztogató, alkoholista űrkalózként láthassuk viszont. Egy napon Ishi Sato nevű kiborg barátjával prédára lesve, éppen Serrano tábornok hatalmas csatahajójába, az Ulysses-be botlanak, melyet őrült ötlettől vezérelve megtámadnak, majd kamikáze támadásuknak „köszönhetően” mindkét hajó lezuhan az alant elterülő Stygia planétára. Az idillinek látszó bolygóról kiderül, hogy szörnyű húsevő növények, rosszarcú figurák, és vérszomjas dögök lakják, a néhány túlélő (köztük egy csinos amazon) pedig állandó életveszélyben tengeti életét. Nemes célunk, hogy Serrano-val elszámoljunk, megoldjuk a rejtélyeket, és kiszabaduljunk a rémes világból, ám ehhez csakis a rosszfiúk felaprításán át vezethet az út… A Bulletstorm alapvetően egy brutális képi világú, pörgős játékmenetű, igazi férfias lövölde, ám a fejlesztők egyedi, innovatív ötletekkel szeretnék „felkavarni az FPS-ek állóvizét”. Ennek legfőbb eszköze az igazán kreatív és őrült gyilkolásokat díjazó Skillshot rendszer, amihez számtalan lőfegyver, rúgási képesség, energialasszó és egy spéci láncos bomba lesz segítségünkre, de akár a környezet elemeit (növények, sziklák, olajoshordók, stb.) is felhasználhatjuk. Szerepjáték-jellegű elemként fejleszthetjük a fegyvereinket, gyűjthetjük a tapasztalati pontokat, hősünk pedig komoly jellemfejlődésen megy át, és a játék végére mocskos szájú kalózból tiszteletreméltó akcióhőssé válik. A Bulletstorm valamikor 2011 tavaszán érkezhet meg az EA gondozásában PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra.


Bulletstorm - váratlanul megjelent a Duke of Switch Edition

Hír | 2019.08.31 21:20

A Gearbox mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül egyszer csak bejelentette, hogy mostantól mindenki számára elérhető a Bulletstorm Nintendo Switchre szánt változata.

Újra felmerült a Bulletstorm folytatásának lehetősége

Hír | 2019.07.06 10:10

Most, hogy a Switches verzió is érkezik, ismét felmerült a People Can Fly-os arcokban, hogy milyen jó is lenne majd egy folytatást csinálni. Persze nem ez az első költői sóhaj tőlük, vajon mennyire vehető komolyan?

Új stúdiót alapítottak az egykori Wolfenstein és Bulletstorm fejlesztők

Hír | 2018.05.22 21:35

Többek között a Far Cry 3-on, a Doomon és a Gears of Waron is dolgoztak, így tapasztalatban nem szenved hiányt az új csapat.

A Square Enix összeáll a Bulletstorm fejlesztőivel

Hír | 2017.06.01 14:55

A People Can Fly csapatával együtt fejlesztenek egy titokzatos új játékot. Konkrétumokat még nem árultak el, de egyesek már tudni vélik, hogy mi lehet az.

Bulletstorm folytatás még lehet, Duke Nukem már nem

Hír | 2017.04.04 13:54

Hamarosan érkezik a Bulletstorm újrakevert verziója, ami egy régi ismerőst is bedob a játékba. Sokakban felmerült így a folytatás lehetősége.

Egy jó trailerrel is nehéz lett volna meggyőzni a Bulletstorm rajongókat, hát még ezzel

Hír | 2017.03.27 10:07

Nyakunkon a Bulletstorm felújított kiadásának megjelenése, de a Gearbox játéka nem élvezi a vásárlók feltétel nélküli támogatását.

Elkészülhet a Bulletstorm folytatása is?

Hír | 2017.03.16 12:30

Nyilván nem véletlenül jelenik meg ennyi év után a Bulletstorm remaster kiadása, a Full Clip Edition, ugyanis a Gearbox és a People Can Fly szeretné felmérni, hogy mekkora érdeklődés van a játék után. És ha sikeres lesz, az sok lehetőséget megnyithat a jövőben.

Tényleg jön a felújított Bulletstorm

Hír | 2016.12.02 02:53

A Gearbox megerősítette a pletykákat, a csapat újabb kört fut a Bulletstormmal, hátha a jelenlegi generációban nagyobb sikere lesz.

E3 2016 - készül a Bulletstorm Remaster?

Hír | 2016.06.14 14:00

Egy rejtélyes USB meghajtón olyan képekre bukkantak, melyeken elméletileg a Bulletstorm Remaster látható.

Bulletstorm - újra a Steamen

Hír | 2014.06.03 10:38

Nemrég az Epic shootere váratlanul eltűnt a Steamről, most pedig csendben visszatért. Mi áll a háttérben?

Eltűnt a Bulletstorm

Hír | 2014.03.21 10:20

Az Epic lövöldéje egyszer csak lekerült a Steam polcairól, nekünk pedig csak a találgatás maradt. Mi lett Graysonnal?

Januárban mutatkozik be a Bulletstorm volt fejlesztőinek első önálló címe

Hír | 2012.12.11 18:21

A nyár folyamán kulcsemberek távoztak a People Can Fly csapatától, hogy saját brigádot alapítva önálló ötletelésbe és fejlesztésbe kezdjenek.

Epic Games: 20 év sikerének titka

Hír | 2012.05.13 11:23

Kötetlen merengés következik az Epic időgerincén előrehaladva az elmúlt 20 évről. Van miről beszélnünk.

Jégre került a Bulletstorm folytatása

Hír | 2012.04.11 08:35

Bár a vérgőzös FPS eladásai jelentősen alulmúlták a kiadó elvárásait, mégis belevágott az Epic a folytatásba.

Bulletstorm - Egy bukás, amire büszke az Epic

Hír | 2011.07.25 12:34

Egy centet sem hozott a Bulletstorm, mégsem bánja az Epic, hogy elkészült a játék.

Elérhető a Bulletstorm Gun Sonata DLC PC-n is

Hír | 2011.05.20 09:53

Folytatódjon hát a művészien kreatív trancsírozás.

Bulletstorm PC patch érkezett

Hír | 2011.05.03 16:19

Az Epic Games és a People Can Fly közös gyermeke új javítást kapott.

Letölthető a Bulletstorm zenei albuma

Hír | 2011.04.15 13:52

Szimpatikus kezdeményezés a People Can Fly csapatától: ingyenes zenét mindenkinek!

Elérhető a Bulletstorm: Gun Sonata DLC

Hír | 2011.04.13 16:32

A viszonylag rövid szólókampányos Bulletstorm letölthető tartalmat kapott.

Tölthető a Bulletstorm PC-s demója

Hír | 2011.04.05 09:51

A People Can Fly és az Epic Games agymenése most már kipróbálható.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)