Drakensang: The River of Time

Drakensang: The River of Time kép
  • Fejlesztő: Radon Labs
  • Kiadó: dtp
  • Platform: PC
  • Stílus: Szerepjáték
  • Korhatár: 3+

A német játékfejlesztők mindig is híresek voltak zseniális szerepjátékaikról, amelyek azonban csak jókora késéssel, nagy csendben szoktak megérkezni a nemzetközi porondra. Így járt a közkedvelt papír-ceruzás The Dark Eye szerepjátékra épülő Drakensang: The Dark Eye is, amelynek angol nyelvű változata csak a 2008-as német kiadás után bő egy évvel készült el, hazánkban ráadásul nem is forgalmazták. Pedig a Radon Labs alkotását komplex szabályrendszere, taktikus harcrendszere, és élő-lélegző világa a keményvonalas RPG-rajongók egyik nagy kedvencévé avatta. A Drakensang: The River of Time néven érkező második epizód híven őrzi a fenti értékeket, az élmény és a játékmenet nagyon hasonló, de minden téren rengeteget finomodott. Mintegy másfélszeresére nőtt a küldetések, párbeszédek, tárgyak és NPC-k száma, az inventory a jobb áttekinthetőség érdekében több részre oszlik, és a teleportálásnak hála ezentúl már nem muszáj annyit bóklászni. A történet 23 évet kanyarodik vissza az időben, és - mai divat szerint - az első rész előzményeit regéli el. Egy összeesküvés nyomán Aventuria véres polgárháború felé sodródik, amelytől csak egy általunk irányított hős képes megmenteni… Aventuria eddig ismeretlen vidékein át vezető utunk során fiatal inasként láthatunk viszont sok korábbi (vagyis későbbi…) szereplőt, mint Prancelot of Scufflewick, Archmage Rakorium, Bento, és persze Ardo, Forgrimm vagy a bájos Gladys. A kitűnő harcrendszer továbbra is mindenre kiterjedő irányítást tesz lehetővé, a képernyőt kimerevítve mindent átláthatunk, és kifinomult taktikai lépéseket tervezhetünk meg. A szintlépéskor kapott pontjainkat számtalan tulajdonság között oszthatjuk szét, a fizetett edzőktől speciális képességeket tanulhatunk, fejlődésünk irányát pedig teljesen szabadon határozhatjuk meg. Kulcsszerepet kap az elképesztően összetett döntéshozatali rendszer, amely az eddigieknél jobban és közvetlenebbül hat a sztorira, így valamelyest csökken az első résznek sokszor felrótt linearitás is. A grafikus motor csodálatos hangulatú környezetet varázsol elénk, szépek a fények, aprólékosan részletes a táj, a növény- és állatvilág, és külön élmény a hiteles és változatos, élő-lélegző világ felfedezése, ahol reálisan kidolgozott, egyedi külsejű NPC-kkel futhatunk össze. A párbeszédek valószerűségét fokozza, hogy szinte minden karakter hangja egyedi, az olvasnivalókat meg is hallgathatjuk, a remek zenék pedig az olvasott szövegeket is aláfestik. A Drakensang: The River of Time az első rész hívei számára kihagyhatatlan, a kezdő szerepjátékosok azonban nehéznek találhatják, ezért részükről sok türelmet igényel. A nemzetközi változat 2010. február 19-én jelent meg PC-re, és végre hazánkban is kapható.


Drakensang: The River of Time - Phileasson's Secret kiegészítő bejelentve

Hír | 2010.02.19 13:55

A németek nem pihennek, karácsony előtt újabb felvonással bővül a DSA-szerepjátékok sora.

Aranylemezen a Drakensang: The River of Time

Hír | 2010.01.20 12:40

Elkészült az utóbbi évek talán legjobban sikerült német szerepjátékának előzményeit taglaló RPG.

Drakensang: The River of Time - Személyre szabott gyűjtői kiadás

Hír | 2009.11.14 15:03

A dtp Entertainment különleges, névre szóló csomaggal várja Aventuria elhivatott kalandorait.

Drakensang: The River of Time intro

Hír | 2009.10.26 08:30

Gyakorlatilag késznek mondható a Drakensang: The Dark Eye című szerepjáték előzményeire fényt derítő alkotás.

Drakensang: The River of Time - Nem maradunk demó nélkül

Hír | 2009.09.02 11:00

2010 első felében mutatkozik be a Drakensang folytatása. A tervek szerint egy játszható demó előzi meg a premiert.

Drakensang: The River of Time trailer

Hír | 2009.08.20 18:58

Mozgás közben is látható már a Drakensang előzményeit feldolgozó szerepjáték.

Drakensang: The River of Time képzuhatag

Hír | 2009.06.06 11:45

Tisztességes mennyiségű képet bocsátott rendelkezésünkre a dtp Entertainment a Drakensang előzményeit ismertető The River of Time-ból.

Drakensang: The River of Time bejelentés

Hír | 2009.02.17 13:27

Aventuria fantasztikus világa újra virágkorát éli. Egyszerre két Drakensang játék is készül, más-más célcsoportnak.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)