Hospital Tycoon

Hospital Tycoon kép

A Peter Molyneux-féle Bullfrog 1997-es kórház-szimulátora, a Theme Hospital fergeteges humorával és kifinomult mikro-menedzsment rendszerével máig a műfaj legjobb játékának számít, és azóta nem készült olyan alkotás, amely a TH színvonalát elérte volna. 2006-ban aztán a Monopoly Tycoon című játékról ismert lelkes fejlesztő, a Deep Red Games gondolt egy merészet, és belevágott a klasszikus méltó folytatásának szánt Hospital Tycoon elkészítésébe, amellyel nem titkolt céljuk, hogy meghódítsák a régi TH rajongókat. A tapasztalatok szerint azonban az újdonság nem éri el nagy elődje színvonalát, és a régi játékosok megnyerésére is kevés az esélye - pedig kezdetnek jó a projekt, és a műfaj feltámasztása is sok lehetőséggel kecsegtet. A játékmenet egyszerű: adott egy kórház, amelyet szobáról szobára kell felépítenünk, berendezni bútorokkal (luxus berendezési tárgyakkal kiegészítve) és mindenféle furcsa és vicces géppel, műszerrel (mind mesebeli persze), majd felvehetjük a gondosan megválogatott személyzetet, orvosokat, nővéreket, és kezdődhet a betegek ellátásának minél hatékonyabb irányítása. A fejlesztők menedzser játéktól szokatlan módon egy szappanoperás elemekkel átszőtt sztorimódra fűzték fel a játékmenetet, melynek során alkalmazottaink magánéletét is befolyásolhatjuk, miközben zavaros szerelmi szálakat is felfedezhetünk. Nem biztos, hogy ez mindenkinek tetszeni fog, de aki szereti a romantikus kórházsorozatokat, az kedvét lelheti benne. A Hospital Tycoon mindemellett igen humoros, viccesek a különféle betegségek és kezelésüknek módja, mókás és kifejezetten szép a rajzfilmes grafika a remekül karikírozott figurákkal, animációkkal. Jópofa ötlet, hogy bármelyik karaktert átkapcsolhatjuk belső nézetre, így akár egy beteg bőrébe is bebújhatunk, miközben éppen egy furcsa műszerre kötve vizsgálják. A Hospital Tycoon 2007. június 29-én jelent meg PC-re a Codemasters gondozásában. Örömmel vennénk egy folytatást, amiben orvosolhatnák a hibákat, hogy a projekt megmutathassa mi rejtőzik még benne, de sajnos a jelenlegi kiadó ezt egyelőre nem támogatja.


GSTV Kvízjáték 13 - Hospital Tycoon

Hír | 2009.04.29 13:21

A GSTV Kvízjáték 13. részéhez érkezett. Aki elég ügyes, és gyors, egy Hospital Tycoon PC játékot vihet haza.

Hospital Tycoon - Legyen saját kórházunk!

Hír | 2006.08.22 16:37

Gondolkoztatok már rajta, hogy milyen lehet egy kórházat irányítani, annak minden felelősségével együtt? Nos hamarosan bárki kipróbálhatja.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)