I Am Alive

A régóta késlekedő I Am Alive a francia Ubisoft kiadó első próbálkozása a túlélőhorror akciójátékok műfájában. A játékot a 2008-as E3-mon jelentették be, és az eredeti tervek szerint már 2010-ben megjelent volna PC, PS3, Xbox 360 és Wii platformokon. 2010 elején azonban Yves Guillemot, a Ubisoft vezére közölte, hogy a párizsi Darkworks stúdió egy másik kötelezettsége miatt nem dolgozhat rajta tovább, ezért a Ubisoft Shanghai veszi át a fejlesztést. A sanghaji csapat újratervezte a játékot, amely még 2011-ben megjelenik, de egyelőre csak Xbox Live-on és PSN-en, ezért lehet, hogy egy kisebb, egyszerűbb játékot kapunk - ami persze nem biztos, hogy rossz is lesz. Az áttervezés előtt mindenesetre az alábbi információk láttak napvilágot. Hősünk, a 24 éves Adam Colins Chicago utcáin sétálgat, amikor egy Richter-skála szerinti 10,3-as erejű földrengés percek alatt romba dönti a várost: teljes a káosz és az anarchia, az emberek fosztogatnak, az utak járhatatlanok, mentőcsapatok sehol, a kijutás pedig lehetetlennek tűnik. Adam persze túléli a katasztrófát, és a romok alól előbújva megkezdi kilenc napos kalandját, melynek során megkeresi barátnőjét, és túlélőket gyűjt, hogy magukra irányítsa a kormányzati mentőcsapatok figyelmét. Az alkotók szándékai szerint a történet megmutatja, mivé válhatunk a létért folytatott harcban, és azt is megtudjuk majd, hogy valóban természeti csapás súlytotta-e a várost… Utunk során tanácsos lesz elkerülni az erőszakos csoportokat, mert a legtöbb túlélő gátlástalanul gyilkol a maradék erőforrások megszerzéséért, a konfrontáció pedig ritkán élhető túl. Szerencsére több barát is lesz mellettünk: Riley doktornő igyekszik minél több embert megmenteni, Virgil, a néger katona a békés túlélőket védelmezi, Peter, a rokkant tűzoltó pedig a menekülttábor felállítását vállalja magára. E táborban viszonylagos biztonságban lehetnek a segítségre szorulók, és számunkra is ez lesz a központ, ahonnan kiindulunk, és ahová mindig visszatérhetünk. Az életben maradáshoz ravasz taktikára is szükségünk lesz: az értékes víz például erőszakos bandáktól is megvédhet, ha eléjük vetünk egy vizespalackot, máskor viszont jobb harcolni a megtartásáért, de a kevés fellelhető fegyvert sem okos gyakran használni, és sokszor egy megtöltetlen pisztoly is elég a megfélemlítéshez. A feladatok megoldásához sok szabadságot kapunk, így célunk eléréséért komoly erkölcsi mérlegelést igénylő döntéseket kell meghoznunk, melyek valamilyen szinten a végkifejletet is befolyásolhatják. Rengeteg még a kérdés, nem tudni, hogy az ambiciózus tervekből mennyi valósulhat meg, mennyire igazolódnak be a lebutítástól való félelmek, és számíthatunk-e további célplatformokra.


Frissítve: I Am Alive - Lecserélték a fejlesztőket!

Hír | 2009.03.06 08:30

Hivatalosan megerősítették, hogy a Ubisoft kivette az eredeti fejlesztőcsapat kezéből a reményteljes projektet.

I Am Alive - Márciusban összedől a világ

Hír | 2009.01.21 14:57

Megjelenési dátumot kapott a misztikus I Am Alive. Márciusban számíthatunk az Ubisoft új üdvöskéjére.

I Am Alive - Ha összeomlik a társadalom

Hír | 2009.01.08 08:31

Fél évvel a bejelentés után apránként csordogálni kezdtek az első, már némi hírértékkel rendelkező információk.

I Am Alive - Jade Raymond nélkül

Hír | 2009.01.07 19:27

A szimpatikus - és dögös - Jade Raymond, sajnos nem vesz részt az I Am Alive marketing hadjáratában.

I Am Alive - Sorozat lesz, ha van érdeklődés

Hír | 2008.08.19 15:06

Az Ubisoft szeretné, ha a készülő I Am Alive egy erős franchise első része lenne, s ez a fogadtatástól függ.

I am alive - E3 trailer

Hír | 2008.07.16 14:06

Az Ubisoft egyik közelgő gyöngyszeméről ma lehullt a lepel, kikerült az első trailer és lenyűgözött minket.

I Am Alive - Jade Raymond új projektje

Hír | 2008.07.10 19:02

A videojáték ipar talán legcsinosabb producere az Assassin's Creed után új projekt születésénél bábáskodik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)