New Super Mario Bros

New Super Mario Bros kép

Gyerekkorunk kedvenc vízvezeték-szerelője kétdimenziós formában utoljára Nintendo DS-en tette tiszteletét 2006-ban, a Wii tulajoknak viszont egészen 2009 legvégéig várniuk kellett a legenda 2D-s látogatására. A New Super Mario Bros. Wii nem a DS verzió feljavított portolása, hanem egy teljes értékű folytatás, amely jócskán hozzá tesz a 2006-os játékot sikerre vivő értékekhez, a legendás játékelemek és az egyedi újdonságok pedig egyszerre teszik klasszikussá és modernné az új Mario-t. Az élénk színű, szellemes látványvilág jó értelemben vett egyszerűsége, és a vicces zenék tovább fokozzák a retró hangulatot, a 2D-s hátterek előtt mozgó figurák, és a tereptárgyak elhelyezése viszont már térérzetet kelt, így a hagyományok mellett kicsit a kor követelményeihez is igazodik az olasz mesterember. A sztori ismerős: a gonosz Bowser ismét elrabolja a szépséges Peach hercegnőt, akit Mario fog kiszabadítani. A játékmenet két részre oszlik: a nagy világokban a kastélyok elérése, vagy a helyi főgonosz legyőzése a cél, a mellék-küldetések és minijátékok során pedig a többnyire logikai feladatokat megoldva, elraktározható cuccokat és plusz életet szerezhetünk. Az első, bevezető világban megismerkedhetünk a játékszabályokkal, az ellenfelekkel, a powerup-okkal (pl.: csúszást segítő pingvinjelmez, vagy propelleres „repülőruha”), és a Wii-kontrollerre élvezetesen építő irányítással. A következő nyolc világ a folyamatosan bemutatkozó újabb játékelemek (pl.: széllökések, mozgó platformok- és tereptárgyak), a mozgáskontroller, és a rafinált pályatervezés miatt sokszor kegyetlenül nehéz, de sokan éppen ezt fogják élvezni. Ha egy pályán túl sokszor halunk meg, akkor a Super Guide rendszer siet segítségünkre, és bemutatja, hogyan kellene végigmennünk, ha pedig ez sem segít, végig is játssza helyettünk a pályát. Fontos újdonság a többjátékos mód megjelenése, amit nem online, hanem otthon, családi-baráti körben élvezhetünk negyedmagunkkal, kooperatív vagy bónusz-gyűjtögetős kompetitív módban. A multiról megoszlanak a vélemények: a pályák kialakítása és a platformer-jegyek miatt sokszor inkább akadályozzuk egymást, mint segítjük, ugyanakkor az ebből adódó izgalmak fokozhatják a buli-hangulatot. Gyorsan végigrohanva 6-7 órányi kalandra számíthatunk, de az összes bónusz megszerzéséhez már nagy ügyességre és kitartásra lesz szükségünk, így akár meg is sokszorozhatjuk a játékidőt. A kitűnően sikerült New Super Mario Bros. Wii a casual és a keményvonalas játékosok számára is remek szórakozást kínál, a Mario-életérzés pedig mit sem vesztett régi varázsából.


Nintendo Switchre költözik a New Super Mario Bros. U

Hír | 2018.09.14 09:00

Egy újabb Wii U játék kerül át az újabb rendszerre, amiért ebben az esetben kifejezetten hálásak vagyunk.

Az évszázad 100 legjobban fogyó játéka

Hír | 2013.11.08 18:00

A Famitsu összeállított egy listát, melyen az a 100 játék szerepel, ami a japán játékosokat leginkább érdekelte a XXI. század folyamán. Érdekes.

Hogyan védekezz a használt játékok ellen? Készíts jó játékot!

Hír | 2013.06.14 07:05

Reggie Fils-Aime, a Nintendo of America feje odaszólt, és még vitatkozni sem tudunk nagyon az érvelésével. Szerinte megvan a használt játékok kereskedelme elleni legjobb recept.

Super Mario egy állatgyilkos rohadék - a PETA megbolondult

Hír | 2011.11.15 14:40

Eljött az a nap is, amikor Mario is a túlbuzgó állatvédők célkeresztjébe került: a kiváltó ok pedig a nevezetes mosómedve irha. Semmi értelme, ugye?

New Super Mario Bros. Wii - túl a 4 millión Japánban

Hír | 2010.12.01 20:09

Az Enterbarain jelentése szerint a New Super Mario Bros. Wii eladásai meghaladták a négymillió példányszámot.

Ünnepeljük meg Mario 25. születésnapját két új hardver csomaggal

Hír | 2010.10.11 14:34

Piros New Super Mario Bros. Wii csomag és a New Super Mario Bros. Nintendo DSi XL Special Edition csomag hamarosan a boltokban

New Super Mario Bros.Wii - teszt

Teszt | 2010.03.02 11:37

Ki ne szeretné az örökbecsű vízvezetékszerelőt, s annak megunhatatlan kalandjait?

New Super Mario Bros. - 10 millió eladott példány

Hír | 2010.01.25 19:34

A Nintendo ma jelentette be, hogy legújabb Wii-s címéből már 10 millió darab kelt el világszerte.

Super Mario Bros Wii - leggyorsabb 3 millió Japánban.

Hír | 2010.01.19 18:29

MIndenki tudta, hogy a legújabb Super Mario sikeres lesz - de hogy ennyire?

New Super Mario Bros Wii - minden idők legnagyobb japán debütálása Wiire.

Hír | 2009.12.07 20:22

Nemrég a Nintendo vezetői kijelentették, hogy a New Super Mario Bros Wii eladásai felül fogják múlni a Modern Warfare 2-t.

New Super Mario Bros. Wii - nem rossz

Hír | 2009.11.14 14:02

Mario legújabb kalandjainak értékelési felkerültek az internetre, és tartja a színvonalat.

New Super Mario Bros. Wii. - Európai megjelenési dátum

Hír | 2009.09.24 17:50

Akinek eddig hiányoztak a Wii-ről a klasszikus, platform alapú Mario kalandok, most fellélegezhetnek. Novemberben itt a New Super Mario Bros. Wii.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)