StarCraft 2

StarCraft 2 kép

A StarCraft látszólag egy egyszerű felülnézetes RTS volt 1998-ban, aztán ahogy a sorra érkező StarCraft regények egyre mélyebben kibontották a történet hátteret, úgy vált igazi kultuszjátékká. A várva-várt StarCraft 2 trilógiaként érkezett: a már megjelent Wings of Liberty az emberek, a később kiegként várható epizódok pedig a zergek és a protossok szemszögéből avatnak be a három rivális faj küzdelmébe. A StarCraft 1 végén Arcturus Mengsk-t diktátorként, Sarah Kerrigan-t zerg királynőként, a Wings of Liberty főhősét, Jim Raynor-t pedig lezüllött lázadóként hagytuk magára, aki most arra készül, hogy megfossza Mengsk-et hazugsággal szerzett hatalmától… A rajongók millióira tekintettel a Blizzard nem változtatott a bevált alapkoncepción, ennek megfelelően maga az RTS játékmenet alig változott. Újdonság, hogy a pályák immár többszintesek, épületeinket átmenetileg behúzhatjuk a föld alá, új ösvényeket vághatunk, és akár taktikai előnyöket jelentő ősi xel'naga építményeket is megszállhatunk. A továbbfejlesztett egységek mellett számos új egységtípus jelent meg az embereknél: a Viking nevű jószág például repülőgépből földi járművé alakítható, a Thor szupergép a közismert Battlecruiser szárazföldi megfelelője, a Medievac Dropship orvoshajó a csapatszállítás mellett gyógyít is, a reaper pedig jetpack-jével könnyedén feljut a dombokra, háztetőkre. Ha az alapvető játékélmény nem is változott, a harcmezőn kívül akadnak azért látványos újdonságok. Testközelből nyerhetünk betekintést Raynor mindennapjaiba, bejárhatjuk a hajónkat, fontos szereplőkkel társaloghatunk, jobban megismerve az események hátterét, az ivóban pedig kitűnő képességű zsoldos csapatokat szerződtethetünk különleges feladatokra. A fegyverraktárban extra fejlesztéseket vásárolhatunk drága pénzen, a laboratóriumban zerg és protoss leletekből juthatunk hasznos innovációkhoz, a kapitányi híd számítógépein pedig egyebek mellett megválaszthatjuk a küldetések végrehajtásának sorrendjét, ezzel korlátozottan a történet alakulását is befolyásolva. A StarCraft lelkét jelentő multiban megújult Battle.net, új meccs-szervező, továbbá 4v4, gép elleni kooperatív, és az újoncokat betanító „kihívás” mód vár bennünket. Élő ellenfeleink legyőzésére az eddigieknél és kifinomultabb taktikákat kell bevetnünk, a három faj ereje mégis tökéletesen súlyozott, ugyanakkor éppen ezért kevesebb egységgel és objektummal gazdálkodhatunk, mint a kampányban. A jól eltalált színek, formák, effektek hangulatos látványt nyújtanak, az intermezzók során szinte él a környezet, és az előre renderelt animációk is szépek, de a grafika összességében nem a legmodernebb - cserébe viszont régebbi gépeken is szépen fut a játék. A StarCraft 2: Wings of Liberty 2010. július 27-én jelent meg, kizárólag PC-re.


10 éves lesz a StarCraft 2, frissítéssel ünnepel a Blizzard

Hír | 2020.07.24 15:20

Hétfőn ünnepelhetjük majd azt, hogy pontosan egy évtizede megérkezett StarCraft második számozott epizódja.

A Google mesterséges intelligenciája már az egyik legjobb StarCraft 2 játékos

Hír | 2019.11.01 14:59

A DeepMind AlphaStar nevű MI-je a játékosok 99,8%-át utasítja maga mögé a szervereken.

StarCraft II - a Google mesterséges intelligenciája a kompetitív ranglétrára is rászabadul

Hír | 2019.07.12 14:00

Az MI januárban leverte a profikat, azóta pedig arra készül, hogy a rendes ranglétrán is bizonyítson.

StarCraft II - TotalBiscuitnek állít emléket egy csomag

Hír | 2018.09.11 13:07

John "TotalBiscuit" Bain egy fontos része volt az SC közösségnek, így a Blizzard a játékban is szeretne megemlékezni róla.

Gamescom 2018 - régóta várt karakter a StarCraft II új co-op parancsnoka

Hír | 2018.08.21 15:37

Hogy eddig hogyan maradt ki a galaxis legnagyobb csótánya a választékból, azt talán még a Blizzard sem tudja.

StarCraft II - hamarosan jönnek a fizetős modok

Hír | 2018.04.24 10:07

Még évekkel ezelőtt volt szó arról, hogy a Blizzard előbb-utóbb értékesítené a legjobb egyedi pályákat az Arcade-ben. Most jött el az idő.

StarCraft - rövidfilm készül a 20. évfordulóra, kapunk egy rakás tartalmat is

Hír | 2018.03.04 20:15

Március végén lesz 20 éve, hogy megjelent az első StarCraft játék, és erről a Blizzard is szeretne méltó módon megemlékezni.

Egy elrontott ágrajz miatt kellett újrajátszani meccseket a StarCraft II versenyen

Hír | 2018.01.08 11:30

Amikor nagyjából 461 különböző szabály van egy ágrajz összeállítására, akkor ott nem kizárt, hogy nem lesz minden tökéletes. Néha ebből nincs gond, máskor azonban egész ágakat kell újrajátszani.

Olyan FPS-en dolgozik a Blizzard, amiben vezethető járművek is lesznek

Hír | 2017.12.19 09:24

A csapat az Overwatch-csal kipróbálta magát egy új műfajban, és mivel bejött, folytatja a terjeszkedést az FPS-ek piacán.

Ezért lesz ingyenes a StarCraft II

Hír | 2017.11.05 14:00

A nagy bejelentés után Tim Morten végre elmagyarázta, hogy pontosan miért is lett ingyenes a StarCraft II.

BlizzCon 2017 - free-to-play lesz a StarCraft II

Hír | 2017.11.03 19:30

Az új megoldás sokkal többet fog nyújtani, mint a Starter Edition, de azért lesznek megkötések.

Már StarCraft II-vel is taníthatók a mesterséges intelligenciák

Hír | 2017.08.13 08:00

A Blizzard és a DeepMind kollaborációja előbb-utóbb igen fontos lehet a mesterséges intellgiencia kutatásában.

Új projekten dolgozik a StarCraft II vezető dizájnere

Hír | 2017.04.10 10:00

A Blizzard egyik készülő játékán dolgozik majd az egykori profi játékos.

Ingyen osztogatja a Blizzard a StarCraft 2-t?

Hír | 2017.01.23 16:08

Több Battle.net felhasználó is jelezte, hogy minden előjel nélkül megjelent a StarCraft 2: Wings of Liberty teljes változata felhasználói fiókján.

StarCraft II - új coop hős, új térképek, laza javítások a mai patchben

Hír | 2016.12.14 11:17

A co-op mód rajongóinak nagyon fog tetszeni a legújabb parancsnok, aki a játékban először lehetővé teszi egy kevert sereg irányítását.

Így segít a StarCraft 2 a mesterséges intelligencia kutatásban

Hír | 2016.12.10 16:55

Ez a gép már megverte a világ egyik legjobb go játékosát, de képes lesz vajon a StarCraft 2 összetettségével is megbirkózni?

StarCraft II - lezárul a Nova sztori, nagy változások a multi csatatéren

Hír | 2016.11.23 16:25

Komoly változások jöttek a StarCraft II-be a legutóbbi frissítéssel. A Terran mech ismét erős, a Dark Templarok tudnak teleportálgatni, és Nova is felkészült az utolsó küldetésére.

StarCraft II - hamarosan itt a gyűjtemény opció

Hír | 2016.10.04 15:05

A StarCraft II játékosok egy komoly frissítést ünnepelnek, ami két, nagyon régóta várt funkcióval toldja meg a játékot.

StarCraft II: Nova Covert Ops - új küldetések augusztusban

Hír | 2016.07.26 08:43

Mindenki kedvenc szőke szelleme a jövő héten új feladatokat kap, mi pedig ott leszünk, hogy átvezessük a kihívásokon.

StarCraft II - így alakul át a ladder

Hír | 2016.06.24 11:16

Komolyan átalakul a rangsorolási rendszer a StarCraft II-ben. A cél az átláthatóság, és a közösség igényeinek kielégítése.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)