StarCraft 2

StarCraft 2 kép

A StarCraft látszólag egy egyszerű felülnézetes RTS volt 1998-ban, aztán ahogy a sorra érkező StarCraft regények egyre mélyebben kibontották a történet hátteret, úgy vált igazi kultuszjátékká. A várva-várt StarCraft 2 trilógiaként érkezett: a már megjelent Wings of Liberty az emberek, a később kiegként várható epizódok pedig a zergek és a protossok szemszögéből avatnak be a három rivális faj küzdelmébe. A StarCraft 1 végén Arcturus Mengsk-t diktátorként, Sarah Kerrigan-t zerg királynőként, a Wings of Liberty főhősét, Jim Raynor-t pedig lezüllött lázadóként hagytuk magára, aki most arra készül, hogy megfossza Mengsk-et hazugsággal szerzett hatalmától… A rajongók millióira tekintettel a Blizzard nem változtatott a bevált alapkoncepción, ennek megfelelően maga az RTS játékmenet alig változott. Újdonság, hogy a pályák immár többszintesek, épületeinket átmenetileg behúzhatjuk a föld alá, új ösvényeket vághatunk, és akár taktikai előnyöket jelentő ősi xel'naga építményeket is megszállhatunk. A továbbfejlesztett egységek mellett számos új egységtípus jelent meg az embereknél: a Viking nevű jószág például repülőgépből földi járművé alakítható, a Thor szupergép a közismert Battlecruiser szárazföldi megfelelője, a Medievac Dropship orvoshajó a csapatszállítás mellett gyógyít is, a reaper pedig jetpack-jével könnyedén feljut a dombokra, háztetőkre. Ha az alapvető játékélmény nem is változott, a harcmezőn kívül akadnak azért látványos újdonságok. Testközelből nyerhetünk betekintést Raynor mindennapjaiba, bejárhatjuk a hajónkat, fontos szereplőkkel társaloghatunk, jobban megismerve az események hátterét, az ivóban pedig kitűnő képességű zsoldos csapatokat szerződtethetünk különleges feladatokra. A fegyverraktárban extra fejlesztéseket vásárolhatunk drága pénzen, a laboratóriumban zerg és protoss leletekből juthatunk hasznos innovációkhoz, a kapitányi híd számítógépein pedig egyebek mellett megválaszthatjuk a küldetések végrehajtásának sorrendjét, ezzel korlátozottan a történet alakulását is befolyásolva. A StarCraft lelkét jelentő multiban megújult Battle.net, új meccs-szervező, továbbá 4v4, gép elleni kooperatív, és az újoncokat betanító „kihívás” mód vár bennünket. Élő ellenfeleink legyőzésére az eddigieknél és kifinomultabb taktikákat kell bevetnünk, a három faj ereje mégis tökéletesen súlyozott, ugyanakkor éppen ezért kevesebb egységgel és objektummal gazdálkodhatunk, mint a kampányban. A jól eltalált színek, formák, effektek hangulatos látványt nyújtanak, az intermezzók során szinte él a környezet, és az előre renderelt animációk is szépek, de a grafika összességében nem a legmodernebb - cserébe viszont régebbi gépeken is szépen fut a játék. A StarCraft 2: Wings of Liberty 2010. július 27-én jelent meg, kizárólag PC-re.


StarCraft II: Nova Covert Ops - befutott az első csomag (videó)

Hír | 2016.03.31 12:35

Megérkezett a StarCraft II küldetéscsomagjainak első epizódja, a Nova Covert Ops: Mission Pack One.

StarCraft II - ilyen lenne a LEGO változat

Hír | 2016.03.26 12:30

Egy Lego rajongó elképzelte, hogy milyen lenne egy FFA csata a StarCraft II-ben LEGO elemekből. Akarjuk.

Még egy profi is pánikol, ha egyszerre játszik a StarCraft II-vel és a Hearthstone-nal (videó)

Hír | 2016.02.11 16:39

A StarCraft II mellett akkor sem egyszerű Hearthstone-ozni, ha korábban tíz évig profiként nyomtad a Blizzard stratégiai játékát.

Részeg törpék csatája a legújabb StarCraft II modban

Hír | 2016.01.16 09:21

Egy StarCraft II mod lehetővé teszi, hogy akár öt barátoddal együtt gyepáljátok egymást, mint törpék.

StarCraft II: Nova Covert Ops - elindult az előrendelés, megvan a megjelenési időszak

Hír | 2015.12.02 10:14

A Blizzard elindította a StarCraft II küldetéscsomagjának előrendelését, továbbá a Nova Covert Ops néhány új részletét és a megjelenés hozzávetőleges idejét is megismerhettük.

Hogy került a Rocket League a StarCraft 2-be?

Hír | 2015.07.29 15:00

Elképesztő, hogy mekkora sikerrel rabolja el minden szabad percünket a Rocket League. Nem csoda, hogy a játék a StarCraft II-ben is újjászületett.

StarCraft 2 - konfettivel ünnepeljük az 5. évfordulót

Hír | 2015.07.28 11:01

Hiszitek vagy sem, a StarCraft 2: Wings of Liberty öt teljes éve mutatkozott be. Ezt a jeles évfordulót természetesen a Blizzard is ünnepli.

StarCraft II - így veri el egy 15 éves a világ egyik legjobb játékosát

Hír | 2015.07.17 16:00

A koreai játékosoktól már megszoktuk, hogy egy meccsen többet kattintanak, mint mások egy egész évben, de amit ez a fiatal srác leművel, ahhoz hasonlót azért nem minden nap lát az ember.

Elképesztően részletes StarCraft térkép épült LEGO-ból

Hír | 2015.07.01 12:36

Egy nemzetközi csapat gondolt egyet és felépített egy majdnem 5 méteres StarCraft térképet, amin rengeteg épület és egység is szerepel a Blizzard univerzumából.

StarCraft 2 - most már TPS-ként is játszhatod

Hír | 2015.03.12 11:12

Csak pár lelkes rajongó és egy fantáziadús mod kellett hozzá, hogy a Blizzard sikeres stratégiája, a StarCraft 2 pillanatok alatt TPS-sé változzon.

StarCraft 2 - hogy kerültek ide Warcaft 3 karakterek?

Hír | 2015.02.03 17:31

A Blizzard végre mindenki számára elérhetővé tette a Warcraft 3 modelljeit, így mostantól ezekkel is találkozhatunk majd a Starcraft 2 Arcade módjában.

StarCraft 2 - így lett belőle arena shooter

Hír | 2014.09.29 17:59

Csak az ingyenes Arcade szekció kellett hozzá, hogy a Blizzard hihetetlenül sikeres RTS-ből egyszer csak arena shooter legyen.

Starcraft 2 - hogy lett belőle körökre osztott RPG?

Hír | 2014.06.03 09:58

A Starcraft 2 editorát ugyan egyszerű pályatervezésre találták ki, a leleményesebb modderek bármit ki tudnak hozni belőle. Akár egy új játékot is.

Starcraft 2 - hackereket perel a Blizzard

Hír | 2014.05.22 18:10

A Blizzard 10 amerikai hacker ellen indított bírósági eljárást, mert azok különböző csalásokat készítettek és árultak a Starcraft 2-höz.

StarCraft 2 - kibővül a Starter Edition

Hír | 2014.01.22 11:31

A Blizzard gondoskodott róla, hogy a StarCraft 2-vel teljesen ingyen szórakozhassunk órákon keresztül.

Quantic Gaming - milliókkal lépett le az ügyvezető

Hír | 2014.01.06 11:20

A Quantic ügyvezetője a játékosainak és a dolgozóinak is komoly összegekkel tartozik, de december óta nem hallott felőle senki.

EyeX - a szemmozgásodat követi a jövő technológiája

Hír | 2014.01.04 13:00

2014 közepén érkezik a Tobii és a Steel Series szem- és fejkövetős rendszere, ami valódi forradalmat hozhat a játékvilágban.

Starcraft II liga - elindult az új szezon

Hír | 2014.01.03 20:06

A Blizzard is lezárta az előző évet, 2014-et pedig rögtön egy új Starcraft 2 szezonnal indítja. Az új évadhoz új pályák is dukálnak, így 1v1-ben és 2v2-ben is friss kihívásokra számíthatunk.

Adventi Játéközön - Starcraft 2 Wings of Liberty-t hozott a csütörtök

Hír | 2013.12.12 15:00

Starcraft rajongók figyelem! A szabadság szárnyán (ehh) repülünk tovább az adventi leárazások földjén.

Milyen érzés a világ legjobb StarCraft játékosának lenni?

Hír | 2013.11.11 14:40

Kétségtelenül jó. A hétvégén lezajlott a 2013-as StarCraft II világbajnokság, ami nem csak boldoggá, de igencsak gazdaggá is tette a győztest.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)