Hirdetés

100 ezer dollárt adományoz egy abortuszpárti jogvédő csoportnak az Insomniac és a Sony

|

Egy titkosnak szánt adománnyal vezekelhet a Sony Interactive Entertainment a vállalat elnökének botránya után.

Hirdetés

Újabban az abortusz körüli szabályozás miatt (is) áll a bál az Egyesült Államokban, miután a Politico kiszivárogtatta, hogy a konzervatív többségű Legfelsőbb Bíróság semmissé akarja tenni az 1973-as Roe v. Wade ügyben hozott, precedens értékű ítéletet, amelyre alapozva eddig effektíve nem lehetett korlátozni a terhességmegszakítás jogát az USA-ban.

A heves reakciókat kiváltó ügybe aztán a PlayStationért felelős Sony Interactive Entertainment is belekeveredett, miután az elnök-vezérigazgató Jim Ryan magára haragította a vállalat dolgozóinak egy részét. A véleménynyilvánítást kerülő vezető azzal verte ki a biztosítékot, hogy e-mailben szólította fel az alkalmazottakat egymás álláspontjának tiszteletére, ráadásként pedig a macskái születésnapját is szóba hozta, hogy "valami könnyeddel" enyhítse a "bizonytalan világbeli események okozta stresszt".

Hirdetés

A The Washington Post viszont most arról számolt be, hogy a PlayStation Studios szárnyai alá tartozó Insomniac Games (Ratchet & Clank, Marvel's Spider-Man) 50 ezer dollárt (kb. 18 millió forintot) adományoz az abortuszpárti Women's Reproductive Rights Assistance Project (WRAAP) civil szervezetnek, amit a Sony is kiegészít egy ugyanekkora felajánlással.

A céges adományok mellett a PlayStation Care programon keresztül a dolgozók is hozzájárulhatnak az ügyhöz, illetve a lap szerint a vállalat azt tervezi, hogy egy külön programot indít azon alkalmazottai megsegítésére, akiknek a szigorodó törvények miatt másik államba kell utazniuk az egészségügyi ellátásért.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A The Washington Post mindezt egy kiszivárgott e-mailre alapozza, amelyet az Insomniac CEO-ja, Ted Price küldött az alkalmazottaknak. A levél alapján a Sony nem szeretné nyilvánosan elismerni az adományozás tényét, ezért kifejezetten megtiltotta, hogy a dolgozók megemlítsék a vállalatot vagy az Insomniacet a WRAAP-pel kapcsolatos közösségi médiás posztjaikban. Az Insomniac fejese szerint 100%-ban birtokolt leányvállalatként "anyagi következményekkel" járna a csapatra nézve, ha bárki is beszélne az adományról, emellett pedig később is korlátozhatnák őket "a fontos, nyilvánosság előtt végzett munkában".

A stúdió állítólag a közvetlenül érintett alkalmazottak bevonásával is győzködi Ryant, hogy tegyenek többet az ügyben, az erőfeszítés részeként pedig egy 60 oldalas dokumentumot küldtek Hermen Hulstnak, a PlayStation Studios első emberének a dolgozók üzeneteivel.

Cikkünk írásáig a Sony és az Insomniac nem erősítette meg a sztorit, ami akár alá is támaszthatja az adományok kapcsán elrendelt kommunikációs zárlatot. Mindenesetre nem az Insomniac lenne az első Sony-kötődésű stúdió, amely állást foglal a szabad abortusz mellett, hiszen korábban a felvásárlás alatt álló Bungie is nyilatkozott erről

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)