Hirdetés

13 év alatti kislányt zaklatott részegen a RuneScape zeneszerzője, megszületett az ítélet

|

Ian Taylort, a RuneScape zeneszerzőjét, letöltendő börtönbüntetésre ítélték Angliában.

Hirdetés

A Jagex még 2001-ben adta ki a RuneScape MMORPG-t, ami azóta is komoly rajongótábort tudhat maga mögött, ráadásul a játék 2018-ban mobilplatformokra, tavaly pedig a Steamre is megjelent. Most viszont sajnos egy nagyon sötét hír miatt került elő a RuneScape neve.

A játék egykori társ-zeneszerzője, Ian Taylor ugyanis 22 hónapnyi letöltendő börtönbüntetéssel néz szembe. Taylor azért ítélte el a bíróság, mert a zenész egy 13 éven aluli kislányt zaklatott részegen, tavaly decemberben.

Hirdetés

Cambridge Independent beszámolója alapján az eset 2020. december 21-én történt, minderre pedig azután derült fény, hogy a kislány elmesélte a történteket a családtagjainak - akik azonnal a hatóságokhoz fordultak. Taylor a rendőrségi kihallgatás során elismerte a bűncselekményt, egyúttal azt állította, hogy részeg és depressziós volt, mikor mindez megtörtént. 

A zeneszerző a bírósági tárgyaláson is bűnösnek vallotta magát. A 22 hónapos börtönbüntetés mellett Taylor tíz éves időtartamra bekerül a szexuális bűnelkövetők nyilvántartásába is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Jagex még idén márciusban elbocsátotta Taylort, most pedig arról is beszámoltak, hogy belső vizsgálatot folytattak le minden munkatársuknál, aki kapcsolatba léphetett a játékosokkal, de más bűncselekményre utaló bizonyítékot nem találtak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)