Hirdetés

A 13 éves Minecraft játékos, aki három emberre küldte rá a SWAT-ot

|

A Swatting továbbra is nagyon komoly problémákat okoz, most egy 13 éves srác vallotta be, hogy már három különböző emberre hívta rá a rendőrséget.

Hirdetés

A swattinggal kapcsolatban már többször leírtuk, hogy mennyire nem találjuk viccesnek, és ez bizony azóta sem változott. Sőt. Azóta történt egy olyan eset, amikor az áldozatnak a kistestvérére is fegyvert fogtak a kiérkező rendőrök, de volt olyan is, akit letartóztattak.

A mostani eset elég hűen tükrözi, hogy melyik korosztály játékszere is a swatting. Az ArsTechnika beszámolója szerint egy 13 éves kaliforniai srácot kapott el a rendőrség, aki a kihallgatás során bevallotta, hogy három emberrel játszotta már el ezt. A tinédzser először az egyik tanárára hívta rá a rendőrséget, majd az osztálytársára is - nyilván bosszúból -, de később egy másik államban élő rivális Minecraft-játékost bajba kevert.

A rendőrség visszanyomozta a hívást és így találta meg a kaliforniai Camarillóban élő fiatalt, akinek a kora miatt nem hozták nyilvánosságra a nevét. Az ügyet vezető nyomozó, Gene Martinez szerint a fiú azért csinálta az egészet, mert "úgy érezte, megsértették".

Martinez azt is elmondta, hogy az egyik esetnél ő is kint volt, több mint húsz társával együtt. A korára való tekintettel a fiút hazaengedték a szüleihez, csak jövő hónapban kell majd megjelennie a fiatal korúak bíróságán. Valószínűleg csak próbaidőt kap, de reméljük, hogy tanul az esetből.

Az amerikai igazságszolgáltatásnak ideje lesz a sarkára állnia, például Brandon Wilson ügyéből példát statuálhat, ha valóban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélik a fiatalembert. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)