Hirdetés

15 év fejlesztés után jelenhet meg az eredeti Mafia Titanic modja

|

2006 óta készül a rajongói kiegészítő, melyben Tommy Angelóként járhatjuk be az ikonikus hajót.

Hirdetés

A Titanic óceánjáró nem véletlenül varázsol el még ma is annyi embert, hiszen tragikus története hemzseg a szenzációs hívószavaktól: a világ legnagyobb hajója merült hullámsírba rögtön az első útján, másfél ezer életet követelve, köztük több prominens személyiséggel.

A filmes feldolgozások mellett a gőzös a játékokban is gyakori vendég, rajongói tartalmak formájában felbukkant már például a Minecraftben és a Grand Theft Auto V-ben is. A legkülönlegesebb mod viszont a 2002-es Mafia: The City of Lost Heavenhez készül, ezt ugyanis csaknem 15 éve kalapálja az ötletgazdája.

Hirdetés

A tengerészmérnök végzettségű Robin Bongaarts még 2006 szeptemberében állt neki a projektnek, miután értesült a Mafia könnyű modolhatóságáról. Végül azonban négy évébe telt csak az, hogy elsajátítsa az általa kívánatosnak vélt minőség eléréséhez szükséges készségeket - mondta az Eurogamernek adott interjújában.

Az ígérete szerint július 30-án megjelenő mod nem csak a Titanic magas részletességű (már amennyire a Mafia motorja ezt engedi) modelljét tartalmazza majd, hanem egy szinkronizált küldetéssorozatot is ígér az óceánjáró fedélzetén. A történet szerint a főszereplő Tommy Angelo egy autó leszállítása miatt keveredik a hajóra, amihez a Morello családnak is lesz néhány szava.

Bongaarts úgy tervezi, hogy négy részletben adja ki a modot, a teljes változatban szabadon bejárhatjuk a hajót, és természetesen átélhetjük a süllyedést is, közvetlen közelről szemlélve a fedélzetek alámerülését.

Habár a modder projektje dicséretes vállalkozás, a hardcore Titanic geekek legnagyobb álma nem ez, hanem a Titanic: Honor and Glory, ami egy Unreal Engine 4-ben kalapált önálló játék. A program készítői 10 éve dolgoznak a történelmi igényességű digitális replikán, melyhez néhány éve egy ingyenes demót is kiadtak.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ebben az óceánjáró legendás részeit járhattuk be a pompás lépcsőtől az első osztályú étkezőn át egészen a törökfürdőig és a kazánokig. Habár ez a projekt is régóta csúszik, a fejlesztők továbbra is aktívak a közösségi felületeken, jelenleg az idei negyedik negyedévre ígérik az alfa verzió kiadását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)