Hirdetés

15 játék, amiről szeretnénk többet megtudni a napokban

|

Számos olyan videojátékot fel lehet sorolni, amelyek elvileg a következő egy évben megjelennek, mégis fájóan keveset tudunk róluk. Összeszedtünk tizenöt címet, amelyeket szeretnénk ott látni a nyári konferenciákon.

Hirdetés

Bár a nyár kapcsán automatikusan a kánikulára, a strandra és a hideg italokra asszociálunk, ezek a hónapok legalább annyira fontosak szoktak lenni a játékipar számára is, még ha ehhez néha uborkaszezon is társul. Június és augusztus között ugyanis olyan játékexpók várták az érdeklődőket izgalmasabbnál izgalmasabb bejelentésekkel és elképesztő trailerekkel, mint az E3 és a gamescom, azonban a koronavírus-járvány miatt ez a szegmens is átalakult: noha próbálkoznak hibrid megoldásokkal, mostanra szinte teljesen átálltak a kiadók a digitális konferenciákra. Ennek köszönhetően a Summer Game Fest átvette az E3 helyét, a vállalatok pedig egy nagyobb esemény helyett igyekeznek különböző livestreamekben mesélni a projektjeikről.

Hirdetés

A következő hetekben lesz State of Play a Sonytól, lezajlik a Summer Game Fest nyitóceremóniája, az Xbox + Bethesda Games Showcase, a PC Gaming Show és még egy rakás online műsor, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy új részleteket ismerjünk meg a következő játékokról, és friss videókban gyönyörködjünk:

A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Innocence 2019 egyik legnagyobb meglepetése volt, amelyet a Microsoft Flight Simulatort is összehozó Asobo Studio készített: egy drámai pillanatokban bővelkedő akció-kaland volt ez, amelyben egy testvérpárnak kellett szembenéznie a középkor kegyetlenségeivel. Az érzelmekben és hátborzongató momentumokban gazdag élmény a Requiemmel folytatódik, amelyben új helyszínen, új játékmenettel tér vissza a főszereplő duó, Amicia és Hugo. A folytatásról nem sok minden derült ki az elmúlt hónapokban azon kívül, hogy milyen gyűjtői kiadást kap, szóval éppen itt lenne az ideje egy gameplay videónak és a megjelenési dátum megerősítésének.

Alan Wake 2

Alan Wake már nem csupán a játékipar, de a popkultúra részévé is vált a játék 2010-es megjelenése óta, tavaly ráadásul az Alan Wake Remasterednek köszönhetően új arcok is bekapcsolódhattak a folytatást érintő hype-ba. Míg a Remedy azt ígéri, hogy a második rész lesz az eddigi legijesztőbb és legszebb projektje, ami több fontos elemet is megőriz az elődből, addig az AMC-re egy sorozatváltozat érkezik, szóval teljes lesz a Wake-élmény. Utoljára tavaly decemberben kaptunk egy nagyon rövid kedvcsinálót az Alan Wake 2-höz, de érdemi előzetesnek híján vagyunk, és minden vágyunk megtudni, hogyan képzelte el a Remedy túlélőhorrorként a folytatást.

Avatar: Frontiers of Pandora

Le sem merjük írni, nehogy szertefoszoljon az álom, de idén év végén James Cameron végre bemutatja a 2009-es Avatar folytatását, egy ekkora volumenű vállaláshoz pedig kísérőjáték is dukál. A Ubisoft és a Massive Entertainment koncepciója, a Frontiers of Pandora azonban nem az Avatar 2 cselekményét követi, sőt a helyszín is Pandora egy másik régiója lesz, amiképpen az őslakosok és az értékes nyersanyagokra hajtó RDA közötti konfliktust követhetjük majd. Egyértelmű, hogy a The Division játékok alatt is duruzsoló Snowdrop motornak köszönhetően lenyűgöző lesz a látványvilág, de nagyon szeretnénk már látni a játékmenetet is egy napra pontos dátum kíséretében.  

BioShock folytatás

Az eredeti trilógiáért felelős Irrational Games sajnos már a múlté, 2019-ben viszont a 2K létrehozott egy teljesen új stúdiót a negyedik epizód elkészítésére: a Cloud Chamber olyan szakembereket vonultat fel, akik korábban a BioShock részeken és a Firaxisnál is dolgoztak. Mivel az egyes álláshirdetéseken és szivárgásokon keresztül kiderült csekély információkon kívül nem sok mindent tudunk a nyílt világúnak ígérkező új BioShockról, ezért jó lenne hallani róla bővebben is, főleg azok után, hogy a pletykák alapján gondok adódhattak a fejlesztéssel. A rajongókat meg lehetne nyugtatni egy hangulatos teaserrel, néhány ígéretes részlettel és platformlistával. Remélhetőleg meglépik.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Idén ősszel óramű pontossággal fog megérkezni a következő Call of Duty, amellyel nagy dobásra készül az Activision, ugyanis az Infinity Ward a 2019-ben megjelent, nagy sikerű Modern Warfare folytatását hozza el. A csapat közösségi médiás kommunikációja alapján a Modern Warfare 2-vel új korszak köszönt be a Call of Duty sorozatban, a feltételezések szerint ezúttal a drogkartellekkel való küzdelem áll majd a középpontban, amelyben olyan ismert arcok vesznek részt, mint Simon "Ghost" Riley, John Price százados, John "Soap" MacTavish és Kyle "Gaz" Garrick. A listán szereplő többi címmel ellentétben ennél nem kell találgatnunk a bemutató időpontját, június 8-án kerül rá sor.

Dead Island 2

Közel egy évtizede húzódik a Dead Island folytatásának fejlesztése, amit eredetileg a Techland kezdett el, majd több csapat is megfordult a környékén, jelenleg éppen a Dambuster Studiosnál formálódik. Régóta már csak arról kapunk közleményt az állítólag Unreal Engine 4-gyel készülő projekttel kapcsolatban, hogy még aktív fejlesztés alatt áll, de pár hónapja felcsillant a remény, hogy talán már 2023 első felében megjelenhet. Ha valóban ez a helyzet, akkor ideje lenne egy masszív bemutatót virítani, ugyanis a 2014-es (!) E3-on leadott, roppant stílusos előzetes óta az égvilágon semmit sem láthattunk belőle, azóta pedig érkezett egy erős kihívó is a Dying Light 2 képében.

Forspoken

A Luminous Productions 2019-ben a Final Fantasy XV-tel kápráztatta el a játékosokat, most pedig egy vadonatúj fantasy világba invitálja meg őket: a főszerepben a New York-i Frey Holland (Ella Balinska) áll, aki egyik pillanatról a másikban a varázslatos Athiában találja magát egy portálon keresztül, amely visszavonhatatlanul bezárul. Holland felfedezi, hogy képes varázsolni, a helybéliek pedig tőle várják, hogy vessen véget egy diktátor uralmának. Jól hangzik, az eddigi gameplay videók azonban megosztották a közösséget, ráadásul két hónapja hallatott magáról utoljára a Forspoken, szóval keresve sem lehetne találni jobb alkalmat a júniusi konferenciáknál a játékosok meggyőzésére.

God of War: Ragnarök

A 2018-as God of War bezsebelt minden díjat, amit csak lehetett és bérelt helye van bárminemű videojátékos toplistán, így nem is lehetett kérdés, hogy a Sony nem hagyja annyiban a franchise-t. A Ragnarök fejlesztését ugyan már nem Cory Barlog vezeti, de jó kezekben van a folytatás, amelyben Kratosra és felcseperedett fiára, Atreusra újabb kimerítő küzdelmek várnak egy minden korábbinál durvább grafikájú, elképesztően részletgazdag világban, amelyet a PlayStation 5 teljesítménye hajt és a DualSense innovatív funkciói színesítenek. A játékkal kapcsolatos utolsó hírünk az, hogy magyar felirattal érkezik, szóval elkélne némi aktualizálás, a rajongók elsősorban azt szeretnék megtudni, hogy mikorra vegyenek ki szabadságot a végigjátszáshoz. A Sonynál pattog a labda.

Hogwarts Legacy

A Harry Potter-univerzumban játszódó Hogwarts Legacy két hónapja leadott húszperces bemutatója minden várakozásunkat felülmúlta, így ha ez lehetséges, akkor még az eddigieknél is jobban várjuk, hogy elmerülhessünk J.K. Rowling varázsvilágában a Warner Bros. Interactive és az Avalanche (nem a Just Cause-os) kettősének köszönhetően. Elvégre ki ne szeretné, hogy besorolják valamelyik házba, főzeteket készítsen, varázslópárbajokban vegyen részt, különböző lényeket ismerjen meg és felfedezze a Roxfortot és környékét? Már ez is rendkívül ígéretesen hangzik, de még bőven lenne mit mutatni belőle és azt sem ártana megtudni, hogy betehetjük-e a fa alá. A színpad a Warneré.

Marvel's Spider-Man 2

A PlayStation 4 egyik legkiválóbb játéka a Marvel's Spider-Man - az Insomniac csapata elképesztően izgalmassá tette a hálóhintázást és a Pókemberrel való harcot, ráadásul Miles Morales önálló kalandján és az alapjáték remasterelésén keresztül gondoskodott róla, hogy a széria kivegye a részét a konzolgeneráció-váltásból is. Nincs kétségünk afelől, hogy a mindkét hálószövőt és Venomot is felvonultató folytatás minden tekintetben rá fog licitálni az elődjére, de eddig többnyire csak szivárgások útján értesültünk az Insomniac által tervezett újításokról. A tavaly őszi PlayStation Showcase-en leadott trailer is csak fokozta a vágyakat, szóval szomjazzuk a hivatalos részleteket.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Need for Speed 2022

Hiába bízza rá bárkire is az Electronic Arts, egy ideje már nem találja a helyét a Need for Speed széria. Az Underground 2 Remake egyelőre csak álom, a kiadónál más az irányvonal: a Burnout játékokat, valamint az NFS: Rivalst is jegyző Criterion és a Motorstorm sorozatot, illetve a Driveclubot gondozó Codemasters Chesire egyesültek, hogy egyengessék a Need for Speed jövőjét, amivel kapcsolatban még azt is csak pletykálják, hogy kifejezetten next-gen versenyjáték lesz-e. Úgy hírlik, hogy az EA már 2022 őszén számol a következő Need for Speed megjelenésével, ezért ha a fejesek helyében lennénk, nem hagynánk ki egy olyan alkalmat a leleplezésre, mint mondjuk a Summer Game Fest.

Somerville

Dino Patti olyan remek platformereket készített a Playdead stúdió egykori vezetőjeként, mint a Limbo és az Inside, új indie csapatával, a Jumpshippel pedig ismét valami különlegesen dolgozik, méghozzá egy ismert animátorral, Chris Olsennel (A holnap határa, Bosszúállók: Ultron kora). Patti következő projektje, a Somerville egy sci-fi kaland lesz: a sztori néhány fontos személy életét fogja elmesélni egy katasztrófa hajnalán dialógusok nélkül, a környezetre, a hangulatra és az animációkra hagyatkozva. A Somerville a tavalyi E3-on és The Game Awardson is felbukkant, azóta viszont nagy a csend - az Xbox + Bethesda Showcase-en meg lehetne törni, ha már a Microsoft platformjaira készül.    

The Callisto Protocol

Eredetileg a PUBG univerzumát bővítette volna, ám végül kinőtte magát és a saját lábaira áll a Striking Distance Studios sci-fi horrorja, amelynek fejlesztését a Dead Space atyja, Glen Schofield vezeti. A játékban a távoli jövőben egy Jacob Lee (Josh Duhamel) nevű fogvatartottat irányítva kell megpattannunk a Jupiter egyik holdján, a Callistón létesített börtönkolóniáról, amit szörnyek leptek el. Schofield múltja, a játék műfaja és a korábbi előzetes alapján vérfagyasztó pillanatokban lesz részünk, ha egyszer (idén?) megjelenik a The Callisto Protocol, előtte viszont még tartoznak nekünk a fejlesztők egy kimerítő gameplay bemutatóval és rengeteg további részlettel.

Tom Clancy's The Division: Heartland

A Tom Clancy's védjegyet viselő The Division brand mára egy több millió játékost megmozgató franchise-zá nőtte ki magát (nem véletlenül formálódik a filmváltozat is Jake Gyllenhaallal és Jessica Chastainnel), így várható volt, hogy előbb-utóbb bővülni fog egy még nagyobb tömegeket megmozgató free-to-play projekttel. Ezt a szerepet igyekszik betölteni a Tom Clancy's The Divison Heartland a Red Storm Entertainment gondozásában, amelynek élvezetéhez egyáltalán nem kell behatóan ismerni a korábbi részeket, hiszen új helyszínen, új szemszögből mutatja be a sorozat világát. Csakhogy ezt már 2021 májusa óta tudjuk, időközben zárt ajtós prezentáción és egy csúsztatáson kívül nem történt más helyzetjelentés, szóval elérkezett a színvallás ideje, Mr. Ubisoft.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Hányatott sorsot mondhat magáénak a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. A World of Darkness univerzumot erősítő játéknak eredetileg már 2020 tavaszán meg kellett volna érkeznie, viszont többszöri halasztás után sem került kiadásra. Időközben kulcsfontosságú emberek távoztak a stúdiótól, kirúgások és felmondások történtek, majd 2021 februárjában a Paradox határozatlan ideig elhalasztotta a megjelenést és szakított a fejlesztőkkel (Hardsuit Labs). A projektet végül egy teljesen új gárda kapta meg, amelynek kilétét titokban tartják. Mindez tavaly novemberben derült ki, a vámpírrajongók azóta türelmetlenül várják a híreket. Szeretnénk, ha megnyugodhatnának.

A fentiek közül ti melyik játékról szeretnétek többet hallani az elkövetkezendő napokban? Van olyan cím, ami nincs a listánkon, de türelmetlenül várjátok a híreket róla?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)