Hirdetés

16 év után kiadták a Steamen is a Minecraftot inspiráló játékot, most nem tudják mire költeni a rengeteg pénzt

|

Új piacra bevezetni a Dwarf Fortresst az eddigi jelek szerint nagyon jó üzleti lépésnek bizonyult.

Hirdetés

A Dwarf Fortress minden bizonnyal a videojátékok történetének egyik legfontosabb és legegyedibb jelensége. A matematikus végzettségű Tarn Adams (más néven Toady One) és testvére Zach még 2006-ban tették közzé a játék legelső verzióját, ami akkor még a klasszikus ASCII karakteres grafikával rendelkezett.

Annak ellenére, hogy mennyire rétegjátéknak minősül, rövid időn belül olyan lelkes rajongótábort gyűjtött maga köré (melynek egyébként a Minecraft megalkotója, Notch is tagja), hogy a két testvér az ingyenes játékért kapott PayPal adományokból is meg tudott élni.

Hirdetés

Ez a modell tizenöt évig nagyon jól működött, de sajnos egy nehéz családi helyzet és a költséges amerikai egészségügyi rendszer miatt a Bay 12 Games arra kényszerült, hogy másfajta bevételi forrásokat is találjon, így tavaly decemberben megjelent a játék steames verziója, amelyben már hagyományosabb grafika és különféle kényelmi funkciók is megtalálhatók.

A csapat most közzétett néhány pénzügyi adatot a játékról, amelyből kiderül, hogy a rajtot megelőző hónapban 15 635 dollárt kerestek a játékkal, a steames verzió debütálása óta azonban ennek a 462-szeresét, vagyis 7 230 123 dolláros bevételt könyvelhettek el. Zach a játék hivatalos fórumán mondott köszönetet a rajongóknak:

"A tündérmese befejezése valós, de nem megcsókoltátok az elvarázsolt békát, hanem pénzt adtatok neki. Az a rajongás, amit tőletek kapunk, már a részünket képezi. Magával visz minket az autóban, amit vezetünk. Életben tart minket az ételben, amit megeszünk. Mától kezdve nincs olyan része az egzisztenciánknak, ami nem tőletek származik. Amikor itt hagyjuk ezt a világot, miattatok fognak ránk emlékezni."

Ezen kívül hozzátette, hogy ennek az összegnek kicsit kevesebb, mint a felét fogják eladózni, illetve néhány embert még ki fognak fizetni belőle, de az egészségüket és a nyugdíjakat érintő fő anyagi problémákat sikerült megoldani, ráadásul egy harmadik fejlesztőt is sikerült felvenni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha ti is szeretnétek támogatni a csapatot, akkor a Steames verziót itt tudjátok beszerezni, ha pedig nem ismeritek még a játékot, akkor feltétlenül ajánljuk ezt a rövid dokumentumfilmet a témában, mert egy tényleg nagyon érdekes történetről van szó:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)