Hirdetés

2023 legjobban várt játékai 3. rész - Csernobilba és a messzi-messzi galaxisba is ellátogatunk

|

Cikksorozatunk befejező részében további tizenegy közelgő alkotást mutatunk be, a felhozatalt pedig értékelni fogják a Star Wars, a DC és a Zelda rajongók is.

Hirdetés

Bármennyire is szerettük volna, hogy minden idén kiadott videojáték jól sikerüljön, sajnos becsúsztak gikszerek. Legutóbb a The Callisto Protocol okozott csalódást, de a korábbiak közül nem sikerült meggyőznie minket a The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me, a Gotham Knights, a Saints Row, a Babylon's Fall, a Grid Legends és a Postal 4: No Regerts minőségének sem. 

Bízunk benne, hogy a 2023-as felhozatal kevesebb szomorúságot és bosszúságot tartogat majd mindenki számára, elvégre az érdekesebb címeket felvonultató összeállításunk első részében olyan ígéretes játékok kaptak helyet, mint az Alan Wake 2, az Avatar: Frontiers of Pandora, a Baldur's Gate 3 és a Dead Space remake, míg a második cikk felvonultatta sok más mellett a Diablo 4-et, a Forza Motorsportot, a Marvel's Spider-Man 2-t és a Resident Evil 4 remake-et is. 

Hirdetés

Cikksorozatunk harmadik és egyben befejező felvonása szintén roskadozik a hatalmas potenciállal rendelkező, sikervárományos alkotásoktól. De vajon az új S.T.A.L.K.E.R.-re érdemes volt ennyit várni? A Starfield képében erős exkluzívot kap a Microsoft? A Suicide Squad: Kill the Justice League felér majd a Rocksteady Batman Arkham-trilógiájához? A feltámasztott Telltale vissza tudja szerezni a rajongók bizalmát? Megannyi kérdés, amire csak 2023-ban fogunk választ kapni, azt viszont már most tudjuk, hogy mikre lesz még érdemes odafigyelni az eddig bemutatott címek mellett. 

Sherlock Holmes: The Awakened

Kiadó: Frogwares
Fejlesztő: Frogwares
Platform: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2023 eleje

2007-ben jelent meg a Frogwares egyik legkülönlegesebb játéka, amelyben Sherlock Holmes hű társával, Watsonnal egy Cthulhu-hívő szektával találta magát szembe. A stúdió úgy döntött, hogy elkészíti a remake-et a Sherlock Holmes: Chapter One-ból ismert fiatal nyomozóra építve, Unreal Engine 4-ben újraálmodva. Az átdolgozott játékmenet során Európában és az Egyesült Államokan fogunk utánajárni a rejtélyes eltűnéseknek. Immáron külső nézetben, megszépített környezetben, felfrissített nyomozós mechanikákkal, modernizált irányítással és kezelőfelülettel, valamint a sztori korrigálásával élhetjük át H.P. Lovecraft és Arthur Chonan Doyle világainak keresztezését. 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Kiadó: GSC Game World
Fejlesztő: GSC Game World
Platform: PC, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2023 decembere

Az Ukrajnában zajló háború komoly hatással volt a kijevi székhelyű GSC Game World munkatársaira, a csapat egy része fegyvert ragadott, a többieknek pedig biztonságos helyet kellett keresniük, hogy folytathassák a munkát. Ennek értelmében a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl megjelenése bizonytalan, mégis bízunk benne, hogy jövőre megtapasztalhatjuk a folytatást, ugyanis a korábbi gameplay videó alapján a Microsoft egyik legnagyobb húzócímének tekinthető a legújabb generációs Unreal motorra épülő, túlélőhorrorba oltott lövölde. Amely már a megjelenés pillanatában be fog kerülni az Xbox Game Pass felhozatalába, így egyszerű lesz visszatérni a Zónába.

Star Wars Jedi: Survivor

Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: Respawn Entertainment
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023. március 17.

Miután a 2019-es Star Wars Jedi: Fallen Order nemcsak a kritikusokat bűvölte el, hanem a játékosokat is, észszerűtlen lépés lett volna az EA részéről, ha nem adja áldását a folytatásra. A történet öt évet ugrik előre az idővonalon, és a Cameron Monaghan által megformált padawan, Cal Kestis még mindig menekülni kénytelen a Birodalom elől, amelynek inkvizítorai vérebekként vadásznak minden erőhasználóra. Az évek azonban nem teltek el nyomtalanul, és nem elsősorban a Cal arcán felbukkanó szakállra gondoltunk: hősünk ugyanis számos új mozdulatot tanult, és fegyverek tekintetében is bővült a repertoár, így akár a Kylo Ren különleges fénykardjához hasonlót is forgathatunk majd. 

Starfield

Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: Bethesda Game Studios
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023

Monumentalitásban kevés alkotás veheti majd fel a versenyt a külső és belső nézetből is játszható sci-fi-RPG-vel, amely ezernél is több felfedezhető bolygóval várja az időmilliomos kalandorokat. Az űrharc mellett a kutatás-fejlesztés, a telepek létesítése és űrhajók építése is a játékmenet része lesz, de a hangsúlyt elsődlegesen a nagyívű történet szálainak felgöngyölítésére fektették a fejlesztők, amelybe beletartozik a különféle társakkal való kapcsolattartás, a frakciókhoz fűződő viszonyok és a klasszikus Bethesda-stílusú párbeszédrendszer is. 

Street Fighter 6

Kiadó: Capcom
Fejlesztő: Capcom
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2023. június 1.

Folytatódik a Capcom verekedős szériája, a Street Fighter 6 pedig már a legutóbbi néhány Resident Evil játékot is hajtó RE Engine-re épül. Az új rész erősségei közé többek között a felfrissített harcrendszer, új karakterek és egy érdekes koncepciót felvonultató sztorimód tartozhat. A következő Street Fighter egy személyre szabott történetet kínál rengeteg tartalommal és szórakoztató játékmóddal, de nem hiányozhat belőle a másokkal való összezördülés sem, még a játéktermek árkádélményét is átélhetik azok, akik nosztalgiázni vágynak. Volt lehetőségünk belekóstolni a Street Fighter 6-ba, érdemes elolvasni a tapasztalatainkat. 

Suicide Squad: Kill the Justice League

Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment
Fejlesztő: Rocksteady Studios
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023. május 26.

Tekintettel arra, hogy Brainiac sikeresen semlegesítette az Igazság Ligáját, sőt az agymosott Supermant, Flasht és Zöld Lámpást is az oldalára állította, kizárólag négy gonosztevőn múlik Metropolis és a világ sorsa. Az Arkham széria alkotóinak játékában Harley Quinn, Deadshot, King Shark és Captain Boomerang négyesének kell végeznie a hősökkel, az esetleges kudarcért viszont az életükkel fizetnek. Szomorú érdekesség, hogy ez lesz az utolsó DC-játék, amiben az idén elhunyt Kevin Conroy hangján szólal meg Batman. 

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Kiadó: Nintendo
Fejlesztő: Nintendo EPD
Platform: Nintendo Switch
Megjelenés: 2023. május 12.

Csupán idő kérdése volt, hogy Hyrule ismét szélesre tárja kapuit a Zelda-rajongók előtt. A számtalan díjjal jutalmazott Breath of the Wild folytatásának a Nintendo által szűkösen mért információk alapján a lebegő szigetek jelentik majd a legnagyobb újdonságát, amelyek között a széria elnyűhetetlen főszereplője, Link vitorlázva tud közlekedni, akárcsak a wiis The Legend of Zelda: Skyward Swordben. A Nintendo szerint a folytatás "az égbe és egy kiterjesztett, azon túlmutató világba is el fog vinni minket" - már alig várjuk, hogy útnak indulhassunk. 

The Lords of the Fallen

Kiadó: CI Games
Fejlesztő: HexWorks
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2023

A 2013-ban megjelent Lords of the Fallen a soulslike műfaj egyik első olyan komolyabb képviselője volt, amit nem a FromSoftware készített. Túl nagy hullámokat nem generált ugyan, de azért sokan figyelték érdeklődve, hogy folytatás készül hozzá, azonban a projekt megmártózott a fejlesztői pokolban, új csapathoz került, és mint az idei gamescomon kiderült, immáron nem egy második részről, hanem egy rebootról beszélhetünk. Az Unreal Engine 5-tel újraálmodott játék az ígéretek szerint ötször nagyobb lesz, mint az eredeti változat, az élők és holtak világát is megismerhetjük majd benne, ráadásul tartalmazni fog egy "megszakításmentes" kétfős kooperatív módot. 

The Settlers: New Allies

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Düsseldorf
Platform: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2023. február 17.

A már Ubisoft Düsseldorf néven tevékenykedő Blue Byte igazi Settlers-veteránnak számít, ezért meglepő, hogy a 2018-as bejelentés óta nem sikerült tető alá hozniuk a széria új részét. Sok évnyi csiszolás után 2022 lehetett volna a fordulópont, de az idei zárt béta után érkezett visszajelzéseket látva a fejlesztők úgy gondolták helyesnek, ha kérnek pár extra hónapot a minőség növelésére. Ha tervük sikerrel jár, akkor a The Settlers három játékmóddal (egy kampánnyal, egy hardcore mode-dal és egy skirmish-sel), háromfajta egyedi frakcióval és új funkciókkal kerül kiadásra. 

The Wolf Among Us 2

Kiadó: Telltale Games, LCG Entertainment
Fejlesztő: Telltale Games, Adhoc Studio
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2023

A feltámadt Telltale Games az Unreal Engine 4 segítségével hozza el a kultikus The Wolf Among Us folytatását, amely hat hónappal az első szezon eseményei után, de még a Fables képregények előtt, New Yorkban játszódik majd. A főszereplő természetesen ismét a dühkezelési problémákkal küzdő Bigby seriff, aki Hófehérkével, a város polgármester-helyettesével próbál rendet tartani. A megérkezéséig bőven lesz idő pótolni az elődöt, de a Telltale vezetője elmondta, hogy az új játék azok számára is tökéletesen érthető és élvezhető lesz, akiknek kimaradt a The Wolf Among us. 

Wild Hearts

Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: Omega Force
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023. február 17.

Megirigyelhette az EA a Monster Hunter franchise sikerét, ezért összefogott a Dynasty Warriors széria alkotóival, hogy létrehozzanak egy olyan játékot, amelyikben szintén hatalmas mitikus szörnyeket kell levadászni. A játékost célja elérésében hozzá csapódó társak, különféle fegyverek, valamint egy szempillantás alatt felépíthető szerkezetek (dobbantók, bombák, mellvédek és hasonlók) hivatottak segíteni.

Ti mely címekkel terveztek játszani a 2023-as felhozatalból?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)