Hirdetés

35 kilós Final Fantasy VII kardmonstrum készült

|

Rengeteg kiváló fegyverreplikát alkottak már, amiket játékokból mintáztak alkotóik. A most elkészült példány viszont minden eddigit felülmúl - már csak méretében is.

Hirdetés

Tony Swatton kovács és fegyverrajongó műsorában, a Man at Armsban már több fegyver-mesterművet is elkészített, ezek nagy részét a filmiparban használták. Többször is vállalkozott már arra, hogy játékok ikonikus fegyvereit hozza létre a valóságban. Ezen projekt legújabb felvonásában a Final Fantasy VII főhősének, Cloud Strifenak legendás pallosára, a Buster Swordra esett a választás. Keményebb diót nem is találhatott volna Tony, hiszen a kard már a játékban is hatalmas volt, egészen pontosan 180 cm hosszú, 30 cm széles, 2 cm vastag és 35 kg.

A kardlap elkészítéséhez 7075 alumínium ötvözet lemezt használt, amely főleg repülőgépek gyártásánál népszerű, de sok fegyver is hasonló alapanyagból készül. A vágópenge SAE 1075 rugóacélból készült, a kiegészítő elemek pedig 6061-es alumíniumból. A legtöbb problémát a kard nyele okozta, hiszen a hihetetlen méretű pengéhez egy vékony nyelet kellett készíteni, amelynek több tucat kilós súlyt kell elbírnia.

A végeredmény önmagáért beszél, még a sokat próbált kovács is alig bírta cipelni a monstrumot. Az egyedülálló kard készítését és használatát alant tekinthetitek meg:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)