Hirdetés

40 személyt tartóztattak le a Twitch pénzmosásos ügye kapcsán

|

A tavalyi adatszivárgásnak rengeteg negatív hatása volt, de fel is fedte egy régóta húzódó ügy részleteit.

Hirdetés

A tavalyi Twitches behatolás sokaknak okozott komoly fejfájást, de legalább egy áldásos hatása volt: kiderült, hogy bankkártyatolvajok komoly pénzeket mosnak át a platformon.

A vád szerint az elkövetők a lopott pénzből biteket vásároltak (a Twitch adományozáshoz használható valutája), melyeket aztán szétszórták a kiválasztott török streamerek között. Azok visszautalták nekik az adomány egy részét egy másik számlára, míg egy kisebb fizetséget megtartottak maguknak.

Hirdetés

Egy ottani hírlap, a Daily Sabah jelentése szerint a török rendőrség 40 személyt tartóztatott le az ügy kapcsán. A helyi kormány legfőbb ügyészsége jelenleg is vizsgálja az ügyet, és ennek részeként rengeteg dokumentumot és digitális anyagot le is foglaltak.

Amikor tavaly kiderült, hogy mi is zajlik a török Twitch streamerek közösségében, akkor több nagyobb név is mozgolódni kezdett. A legfontosabb BBL Legoo, egy profi Valorant játékos vallomása volt, aki mindenről kitálalt Twitter oldalán.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Elmondása szerint őt egy korábbi barátja kereste fel azzal, hogy a rajongói biteket kereshetnek reklámok nézésével, és az így kapott bitek egy részét megosztják majd vele. Szerinte minden teljesen legálisnak tűnt.

"Később, amikor kiderült, hogy a bitek névtelen küldőktől érkeznek, akkor már gyanítottam, hogy valami nincs rendben, és ki akartam szállni. A karrierem épp akkor kezdett beindulni, és a személy azzal fenyegetett, hogy van ellenem egy ütőkártyája. Többször is ki akartam szállni az egészből, de nem hagyták."

Legoo Twitter fiókját azóta már letiltották, de ebből az ügyből ő sem fog jól kijönni. Azt azért a török rendőrség még hozzá tette az ügyhöz, hogy a gyanúsítottak nagy része fiatalkorú, ami szintén fontos szempont ilyenkor.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ebből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)