Hirdetés

Retro video- és kvarcjáték kiállítás - idézzünk múltat

|

2013. április 20-21-én ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Retro video- és kvarcjáték kiállítás Sakman kolléga rendezésében.

Hirdetés

A GameStar magazin konzolgenerációs sorozatát jegyző Sakman rendezésében most időutazás vár titeket egy olyan korszakba, amikor a TV-k képaránya 4:3 volt és minden második még fekete-fehér volt - nemhogy Full HD, a hang egyetlen hangszóróból szólt és nem 5.1-ben, amikor  az Internetnek még se híre -  se hamva nem volt, és amikor még a vezetékes telefon is csak a jobb módúak kiváltsága volt, a mobiltelefon pedig egyenesen a sci-fi kategóriába tartozott.

A célközönség nem titkoltan a 30-40-es korosztály, akik akkor élték gyerekkorukat, mikor a videojátékok és hobbiszámítógépek még gyerekcipőben jártak. Commodore 64, Sinclair ZX Spectrum, Atari 800 XL, Nintendo NES, Sega Master System, Atari 2600, Videoton TV játék, Enterprise 128HT 1080Z iskola számítógép, ABC80, Primo, Videoton TV Computer… aztán kicsit később Commodore Amiga, Atari ST, Super Nintendo, Sega Megadrive… sok-sok évvel ezelőttről felderengő  boldog emlékek, amiket újra átélhetnek azok, akik ellátogatnak a rákospalotai Csokiba. Igen, a Csokiba, arra a kultikus helyszínre, ahol annak idején a nyolcvanas években az a bizonyos Mikroklub működött, és ahol hétvégenként őrült copy-partik zajlottak. Százszámra másoltuk a kompakt kazettákon és floppy lemezeken hozott programokat – miközben a legtöbbünk azt se tudta, hogy néz ki egy eredeti gyári játék. Régen volt…

A tárlat a 70-es évektől az ezredfordulóig tartó korszak számítógépeit, videojátékait és kézben fogós masináit vonultatja fel a teljesség igénye (és főleg lehetősége) nélkül. A korai kvarcjátékok és fekete fehér TV-focik mellett játéktermi videojátékok, 8 és 16 bites hobbiszámítógépek, kazettás és CD-s játékkonzolok lesznek megtekinthetők, ÉS KIPRÓBÁLHATÓK! A kiállítás igen fontos része, hogy az ismertebb konzolok és hobbigépek közül jó néhány MŰKÖDŐ állapotban a látogatók rendelkezésére áll!

A rendezvény egyébként igazi családi program, hiszen a kiállított masinák között már a legutolsó letűnt generáció tagjai is fellelhetők, így a mai tizenéves korosztály is találkozhat (és játszhat!) a néhány évvel ezelőtt megszeretett, de azóta már modernebbre cserélt kedvencével. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)