Hirdetés

A 2K Games bocsánatot kért az NBA 2K21 reklámjai miatt, de valószínűleg maradnak

|

A vállalat közleménye nem teljesen azt tartalmazza, amire a közösség számított.

Hirdetés

Alapvetően nagy szokott lenni a zúgolódás a 2K kosarasjáték-sorozata körül, legfőképpen a súlyos mikrotranzakciók miatt, de ennek ellenére is minden évben milliók vásárolják meg a 2K Games termékét, így ezúttal is érvényes a mondás, hogy mindenki a pénztárcájával szavaz.

Idén azonban több okból kifolyólag is belefutott a 2K a pofonba: egyrészt negatív visszhangot váltott ki, hogy a játékosok nem frissíthetnek ingyen a next-gen változatokra, ha nem a drágább kiadást választották eleve, másrészt a mikrotranzakciók mellett bekerültek átugorhatatlan reklámok is. 

Hirdetés

Az NBA 2K21 töltőképernyőjén egy Oculus Quest 2 reklám indult el nemrég, amit kötelező végignézni, viszont ez már kicsapta a biztosítékot egyes játékosoknál (pedig már az NBA 2K20-ban is futottak reklámok). Azóta az illetékesek a hivatalos NBA 2K21 Twitteren osztottak meg egy közleményt, ám a 2K Games nem azt az utat választotta, amit az EA Sports az UFC 4-gyel: a reklámok bepakolása helyett inkább azok elhelyezése miatt kértek elnézést és ígéretet tettek arra, hogy a későbbi epizódokban javítani fogják. Hangsúlyozzuk: a reklámok elhelyezését javítják, nem mást. 

Persze túl lehet élni pár rövid reklámot, nem is arról van szó, de egy mikrotranzakciókkal alaposan megtömött, teljes áron kínált videojátékban (aminek a következő generációs változatai még drágábbak) visszásnak érződik, hogy még ilyen módon is "nyerészkedni" kíván rajta a kiadó. 

Ti mit gondoltok erről az egészről? Belefér nektek vagy felháborítónak tartjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)