Hirdetés

A bíróság egyelőre nem engedi vissza a Fortnite-ot iOS-re

|

Nemrég újabb bírósági meghallgatás történt a két cég viszályának ügyében, ezután azonban az Epicnek fel kell kötnie a gatyát, ugyanis számukra kedvezőtlen ítélet született.

Hirdetés

Tovább hömpölyög az Epic és az Apple jogi viszálya, ez pedig tegnapelőtt újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor is a bíróság újra összeült az ügyben. A meghallgatást az Epic kérvényezte azzal a céllal, hogy bebizonyítsák: az Apple jogtalanul távolította el a Fortnite-ot az iOS App Sore-ból - azonban a számításaik most nem jöttek be.

Hiába próbálja meg hangzatos marketingszövegekkel az Apple ellen hangolni a közvéleményt az Epic Games, a bírósággal nincs ekkora szerencséjük. A nemrégiben lezajlott meghallgatást levezető Yvonne Gonzalez Rogers bírónő szerint az Epic kifejezetten alátámasztotta az Apple cselekedeteit azzal, amikor egy Fortnite frissítéssel megkerülték a cég fizetőrendszerét.

Hirdetés

A bírónő szerint az Epic póza - miszerint ők szabadságharcosok - nem őszinte, hiszen azt nem hangsúlyozzák, hogy ők szálltak bele először az Apple-be a rendszereik kijátszásával és az irányelveik megszegésével:

"Tettek valamit, majd hazudtak róla azzal, hogy elhallgatták azt, nem álltak vele elő azonnal. Ez egy biztonsági probléma. Rengeteg ember van a nyilvánosságban, akik azt gondolják, hogy önök hősök azért, amit tettek, de ez még mindig nem becsületes."

A bírónő tehát nem utasította az Apple-t, hogy oldja fel a Fortnite tiltását, már csak azért sem, mert szerinte az Epic arra kéri a bíróságot, hogy ignorálja a videojátékipar évtizedes bevett gyakorlatait, hiszen minden gyártó, köztük a Nintendo, a Sony és a Microsoft is az Apple-éhez nagyon hasonló zárt ökoszisztémákat tart fent, ahol az ő kezükben van a döntés, hogy milyen játékokat engednek be abba.

Mindezzel még egyáltalán nincs vége az ügynek, azonban az Epic Games most csatát vesztett. A bírónő elmondta, hogy a pert a továbbiakban jobban szeretné esküdtszék előtt folytatni, erre pedig jó eséllyel csak 2021-ben kerülhet sor.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)