Hirdetés

A Blizzard hivatalosan is megerősítette, hogy a zaklatási ügyek miatt vált meg a World of Warcraft korábbi kreatív vezetőjétől

|

Alex Afrasiabi nevét az Activision Blizzardot ért per kapcsán is megemlítették.

Hirdetés

Továbbra is áll a bál az Activision Blizzard háza táján, miután egy több éves nyomozást követően kiderült, hogy igencsak komoly visszaélések történtek a Warcraft, a Diablo és más jól ismert franchise-okat jegyző stúdiónál. Időközben már a Blizzard két korábbi kulcsfigurája, a társalapító Mike Morhaime, valamint a számos remek karakter és történet mögött álló Chris Metzen is nyilatkozott a botrány kapcsán, nem olyan rég pedig újabb hivatalos közlemény jött a csapat felől.

Hirdetés

Alex Afrasiabi egyike azon fejlesztőknek, akik már 2004-ben is a World of Warcraft útját egyengették, és korábban kreatív vezetőként is dolgozott a népszerű MMO-n. Tavaly viszont különösebb csinnadratta nélkül kiderült, hogy elhagyta a Blizzard csapatát, sőt úgy tűnt, hogy pontosabban kirúgták a stúdiótól. A döntés mögött álló okot egy ideig nem igazán ismerhettük, ám az Activision Blizzard körül kirobbant botrány miatt végre erre a titokra is fény derült.

A Kalifornia állam által indított per szerint annyira köztudott volt, hogy Afrasiabi zaklatta a nőket, hogy a lakosztályára szimplán csak "Cosby Suite" néven hivatkoztak, és a hely valószínűleg az erőszakkal vádolt Bill Cosby után kapta a nevét. A Kotaku részletes beszámolóval jelentkezett a 2013-as BlizzCon-nal összefüggésbe hozott szállodai szobáról, ahol Afrasiabi és társai a gyanú szerint nem tanúsítottak túlságosan megfelelő viselkedést.

A cikkre időközben reagált a Blizzard is:

"Egy alkalmazott 2020 júniusában jelezte felénk a 2013-as eseményeket. Azonnal elvégeztük a saját nyomozásunkat, majd javító intézkedést hoztunk. A jelentés idején már volt egy befejezett, különálló vizsgálat Alex Afrasiabit illetően, akit ki is rúgtunk a kollégáival szemben tanúsított helytelen viselkedése miatt."

Eddig is elég egyértelmű lehetett, hogy miért távozott Afrasiabi a Blizzardtól, ám a hivatalos közlemény gyakorlatilag megerősítette, hogy bizony tényleg a zaklatási botrány áll a dolog mögött. Hogy teljes legyen a szakítás az Afrasiabi képviselte múlttal, a World of Warcraft csapata úgy döntött, eltávolít minden olyan utalást a játékból, amely összefüggésbe hozható a cégen belüli zaklatásokkal és hátrányos megkülönböztetésekkel, így például az egyik NPC-t, Field Marshal Afrasiabit is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)