Hirdetés

A blokklánc bűvöletében íródott a Square Enix igazgatójának újévi köszöntője

|

Miközben a videojátékos piac általában szkeptikus, a Square Enix teljes gőzzel nyomja a blokklánc szekerét.

Hirdetés

Ugyan 2022-ben több próbálkozást is lehetett látni a videojáték-iparban arra, hogy a nyugati piacon is utat találjon magának valamilyen blokkláncra épülő videojáték, a kísérleteket mindig hangos kritikák kereszttüzébe kerültek, és nem éltek addig, hogy akár csak esélyük legyen népszerűséget szerezni.

Tőlünk keletre azonban nagyon más a helyzet, a Square Enix például már egészen jó pénzt csinál blokklánc technológiát használó mobiljátékokkal Japánban, idén pedig arra koncentrálnak majd, hogy tovább bővítsék a portfóliót.

Hirdetés

Boldog új évet, most pedig kérem mindenki fordítsa figyelmét a blokklánc alapú játékok felé.

Nagyjából ilyen a felütése annak az üzenetnek, amit a Square Enix elnöke küldött a játékosoknak 2023 elején. Yosuke Matsuda, miután mindenkinek kellemes esztendőt kívánt, és megemlékezett az óév nehézségeiről, hamar rátért a kedvenc témájára; az NFT-kre, a blokklánc alapú játékokra és a decentralizált jövőképre.

Ugyan Matsuda több célt is megjelölt az idei évre a Square Enix számára, világosan elmondta:

"Leginkább a blokklánc alapú szórakoztatásra összpontosítunk, agresszív befektetéssel készülünk."

Miközben az igazgató ugyan elismeri, hogy sok gond van a web3-as technológiákkal, bizalma látszólag rendíthetetlen, szerinte a legfontosabb most az, hogy jól működő szabályokat hozzanak létre és átlátható működés biztosítsanak ezekben a digitális környezetekben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)