Hirdetés

A Bloober Team készíthetett volna Fűrész játékot, de inkább a Blair Witchet választotta

|

A Lionsgate felajánlotta a Bloober Teamnek, hogy bármelyik IP-jével dolgozhat.

Hirdetés

Jelenleg a fél játékipar azt találgatja, hogy a Bloober Team valóban egy Silent Hill projekten dolgozik-e, de addig is, amíg ez tisztázódik, kiderült egy érdekesség a csapat múltjából. A stúdió vezetője, Piotr Babieno nemrég részt vett a Digital Dragons névre keresztelt játékkonferencián, ahol az amerikai IGN-nek adott interjújában elárulta, hogy dönthettek volna akár úgy is, hogy a világ egyik legnépszerűbb horror franchise-át, a Fűrészt bővítik egy videojátékkal, a lehetőségük ugyanis megvolt rá. 

Hirdetés

Babieno elmondta, hogy a Bloober számos nagy filmstúdióval tárgyalt, de mindegyikük ajánlatát elutasította, aztán bejött a képbe a Lionsgate. A cégnek nagyon tetszett a fejlesztőcsapat munkássága, csodálatát fejezte ki a Layers of Fear és az Observer játékok iránt, és az orruk alá tolt egy listát a horror IP-ikről, felajánlva, hogy válasszák ki bármelyiket, amit szívesen adaptálnának. 

"Választhattuk volna a Fűrészt, amely népszerűbb, mint a Blair Witch, de úgy döntöttünk, hogy a Blair Witchet választjuk, mert az univerzumban sok lehetőség van arra, hogy valami újat építsünk. Ez volt az oka annak, hogy erre a projektre esett a választásunk."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A vezető szerint az ilyesfajta licencek felajánlása nem egyszeri alkalom volt, a Blair Witch megjelenése óta is számos ajánlatot kaptak, de mindegyiket visszautasították, mivel más projekteken dolgoznak, és egyszerűen nincs kapacitásuk többre.

És hogy pontosan mik lehetnek ezek a titokzatos címek? Az egyik a Konami támogatásával készül, és a pletykák szerint a Silent Hillhez kapcsolódik, a másik egy vadonatúj, Unreal Engine 5-ös Layers of Fear lesz, a harmadik pedig egy újgenerációs horror, amit a Rogue Gamesszel együttműködve valósítanak meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)