Hirdetés

A botrányok hatására változtatott a Metacritic a felhasználói pontozás rendszerén

|

Újragondolta a Metacritic a felhasználói véleménynyilvánítás eddigi gyakorlatát.

Hirdetés

Bár a különböző sajtóorgánumok és portálok pontozását súlyozó és összesítő Metacritic eredetileg azzal a szándékkal vezette be a felhasználói értékelést, hogy a szakma mellett a játékosok véleménye is megjelenhessen, sokan más célra használják, például vélt vagy valós sérelmek megtorlására, tiltakozás kifejezésére és így tovább. Ennek folyományaként a kapott eredményt nem mindig nevezhetjük irányadónak.

Hirdetés

A rendszer alapvető hibája, hogy bárki pontozhat, akár rendelkezik az adott játékkal, megnézte a szóban forgó filmet, sorozatot, meghallgatta az albumot, vagy sem. Ezt továbbra sem tudja kiküszöbölni a Metacritic, ám annyit változtat a játékoknál, hogy csak 36 órával a premier után hagyhatunk az oldalon bármilyen értékelést, illetve írhatunk hosszabb-rövidebb véleményt. A frissen debütált Ghost of Tsushima és a Paper Mario: The Origami King lapján már az új szabály érvényes.

Természetesen ez továbbra sem gátol meg senkit abban, hogy kedve szerint le- vagy felpontozzon bármit, de úgy vélem, ezzel megtett egy aprócska, ám fontos lépést a Metacritic a jó irányba. Szerintetek is az a helyes, ha csak azt követően értékelünk egy játékot, hogy valóban játszottunk vele és időt szántunk rá?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)