Hirdetés

A britek tovább vizsgálják a loot boxok problémakörét, újabb bizonyítékokat akarnak

|

Könnyen lehet, hogy végül az Egyesült Királyságban is szerencsejátéknak számít majd a játékbéli loot box.

Hirdetés

Tavaly a brit Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) bizottság részletesen átrágta magát a videojátékokba bekerülő különféle loot boxokon, és úgy határoztak, masszívan fel kell lépni a szerencsejátékokkal sok tekintetben bárhuzamba vonható játékbéli ládikák ellen. 2019-ben az Electronic Arts a legendás Csubakka-védelemmel próbálkozott, szerintük a loot boxok igazából csak szórakoztató és etikus meglepetésmechanikák. Lássatok csodát, ez nem jött be, és a britek a szigorítás mellett döntöttek. Most viszont úgy tűnik, még messze nem ért véget a történet. 

Hirdetés

A brit döntéshozók amellett tették le a voksukat, hogy loot boxokat tartalmazó játékokat nem lehet gyerekeknek árulni, éppen ezért a PEGI és az ESRB korhatárbesorolásért felelős szervezetek is módosítottak rendszerükön, immár külön plecsni jelzi, ha egy játékban véletlenszerű tárgyakért fizethetünk. A brit kormány azonban itt még messze nem állt meg, további eljárások lefolytatását követelte. Jelenleg a 2005-ös szerencsejátéktörvényt felülvizsgálatát kérik a loot boxok problematikája miatt, az eljárás kezdeti szakaszán pedig most épp bizonyítékokat kérnek be. 

Kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből, ha ugyanis konkrétan szerencsejátéknak minősítenék a britek a loot boxokat tartalmazó videojátékokat, az egy újabb komoly pofon lehetne ennek az egyre inkább tiltólistára kerülő mechanikának. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)