Hirdetés

A Bungie felvásárlásával jöhet a Destiny-film is?

|

A Sony egyik fejese szerint a Bungie multimédiás franchise-okban gondolkodik.

Hirdetés

Alighogy kipihentünk az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlásának hírét, néhány napja a Sony is bejelentette, hogy 3,6 milliárd dollárért a szárnyai alá tereli a Halo-széria első öt epizódja és a Destiny 1-2 mögött álló Bungie-t.

Az üzlet kapcsán azóta már megtudtuk, hogy a Sony előtt a Microsoft is tárgyalhatott a stúdió megszerzéséről, és hogy ez csak az első lépés volt a kékek felvásárlási hadjáratában. Most pedig egy újabb részlet derült ki a jövőbeli tervekről, ami talén sok Destiny rajongónak csal mosolyt az arcára (már ha tudunk még hinni a játékokból készült filmadaptációkban).

Hirdetés

A Sony ügyvezető alelnöke és pénzügyi igazgatója, Hiroki Totoki ugyanis a részvényeseknek tartott legutóbbi beszámolón egy kérdésre válaszolva maga árulta el, hogy a Bungie bizony nem csak játékokban gondolkodik, hanem más platformokra is szeretné kiterjeszteni a franchise-ait.

"[Ez] nem csak a játékiparra vonatkozik, hanem az IP többszörös felhasználására és az IP merchandisigra is - például arra, hogy egy játékos címet talán a filmekbe is átültetünk. A Bungie többdimenziós módon szeretné ápolni az IP-it, és ezt remélik [az üzlettől]. Ennek kapcsán pedig úgy hisszük, hogy a segítségükre lehetünk, hiszen itt van nekünk a Sony Pictures [filmek] és a Sony Music [zene], a Bungie pedig kihasználhatja a platformunkat, hogy az IP-jük virágozhasson és nagyra nőhessen."

Magyarán a Sony szerteágazó szórakoztatóipari hídfőállásai megfelelő alapot nyújthatnak arra, hogy a Bungie más médiumokra is elvigye az IP-it. A stúdió birtokában jelenleg a Destiny az egyetlen olyan szellemi tulajdon, ami alkalmas lenne erre, így logikusnak tűnik, hogy a jövőben ehhez kapcsolódó tartalmakkal fognak elárasztani minket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az sem kizárt viszont, hogy a Bungie elsősorban a később érkező játékaival összefüggésben szövöget multimédiás terveket, hiszen már 2019-ben bejelentették, hogy 2025-ig egy új IP-vel állnak elő, tavaly pedig egy nagyobb toborzást is tartottak a projekthez.

Ti mit gondoltok, lehetne a Destiny világából jó filmet készíteni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)