Hirdetés

A Call of Duty és az Activision segítségével sikerült megakadályozni egy iskolai lövöldözést

|

Időben elfogták a 19 éves fiatalt, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy iskolában és egy moziban is mészárolni fog.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban szinte mindennaposak a lőfegyveres attrocitások, eddig júniusban több mint 100-an sebesültek és 40-en haltak meg olyan lövöldözésekben, amikben legalább 4 fő az áldozatok között volt. Májusban a texasi Uvaldében egy 18 éves fiatal előbb a nagyanyjával végzett, majd megölt 19 általános iskolás gyermeket és 3 felnőttet, nem sokkal korábban pedig egy ugyancsak 18 éves fiatal végzett 10 emberrel Buffalóban, egy szupermarketben.

A mészárlásokat több esetben előzték meg a közösségi média különböző felületein közzétett fenyegető üzenetek, amiket a hatóságok nagyon komolyan vesznek, és igyekeznek azonnal cselekedni, amint bármi a tudomásukra jut. Most egy Call of Duty-játékosnak köszönhető, hogy nem történt újabb tragédia.

Hirdetés

Az ABC15 beszámolója alapján miután a 19 éves, az amerikai Casa Grandéban élő Joshua Adam Bowen valamely Call of Dutyban olyan üzeneteket küldött, hogy június 10-én legalább 20 embert meg fog ölni egy iskolai lövöldözésben, szétlövi a helyi Harkins mozit, rasszista és nőgyűgyölő megjegyzéseket tett, valamint azzal fenyegetőzött, hogy megöli egy rokonát, exbarátnőjét, és ennek tetejébe dicsérte az uvaldei és a buffalói eseményeket, játékostársa jelentette az FBI-nak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az ügynökök 48 órán belül felvették a kapcsolatot az Activisionnel, így sikerült azonosítani a felhasználót, június 5-én pedig le is tartóztatták. Chatelőzményeit hat hónapra visszamenőleg átnézték, és számos hasonló erőszakos fenyegetést találtak, viszont lakóhelyén nem bukkantak fegyverekre - ugyanakkor olyan információkat szereztek, amik alapján okkal gondolhatják, hogy hozzáfért volna lőfegyverekhez.

Valamilyen meg nem nevezett fejlődési rendellenességet is diagnosztizáltak nála. Vádat egyelőre nem emeltek ellene, de fogva tartják a Pinal County Adult Detention Centerben, 150 000 dolláros óvadékért szabadulhat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)