Hirdetés

A ChatGPT egy zseniális chatbot, de a videojátékokhoz még nem igazán ért

|

Sokan féltik az állásukat az OpenAI mesterséges intelligencia alapú chatbotjától, de úgy fest, mi egyelőre még nem vagyunk veszélyben.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy a fél internet a ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) nevű chatbottal foglalkozik jelenleg, tényleg elképesztő, mire képes az OpenAI kutatólabor kreációja. Az MI-alapú chatbot különféle online fórumokból, hírekből, könyvekből, sőt a közösségi médiából is tanult, ráadásul magyarul is "tud", idegennyelv-tudás nélkül is bárki elbeszélgethet vele. Mi is így tettünk. 

A ChatGPT-t meg lehet kérni arra, hogy konkrét cikkeket is írjon, mi pedig értelemszerűen videojátékos témában adtunk neki erre utasítást. Egészen pontosan a 2022-es esztendő "év játékáról" kellett volna írnia, de itt rögvest limitációba ütköztünk. A chatbot "tudása" ugyanis csak 2021-ig terjed.

Hirdetés

Persze azért így sem maradt szótlan a ChatGPT, egészen pontosan ezt a "cikket" rakta össze:

"Sajnos nem tudok pontosan beszámolni a 2022 legjobb videójátékáról, mivel a tudáscsomópont 2021-ig terjed. Azonban, az elmúlt években számos nagyszerű játék jelent meg, és valószínűleg 2022-ben is számos olyan játék volt, amelyet érdemes volt játszani. A legjobb videójátékokat általában a játékélmény, a grafika, a történet és a játékmenet alapján értékelik. Számos nagyszerű játékot találhatunk minden platformon, beleértve a PC-t, a konzolokat és az okostelefonokat.

Az utóbbi években a szerepjátékok és a lövöldözős játékok voltak a legnépszerűbbek, de a sportjátékok és az autóversenyzős játékok is nagyon népszerűek voltak. A grafikai minőség és a játékmenet továbbra is fejlődik, így egyre több játékot játszhatunk valós idejű grafikával és valós idejű fizikával. Számos játékot terveznek 2022-re is, beleértve a folytatásokat a népszerű sorozatokhoz, mint például a Call of Duty és az Assassin's Creed, valamint új játékokat, mint például a Deathloop és a Scarlet Nexus.

Összességében, 2022-ben is számos remek játék jelent meg, és valószínűleg rengeteg játékot fognak kínálni mindenki számára. A játékosoknak jó ötlet lehet elkezdeni nézni a közelgő játékokat, hogy megtalálják a nekik legjobban tetsző játékokat."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Adta magát, hogy ebben az esetben a 2021-es év legjobb játéka kapcsán kérjük ki a véleményét. A következő eredmény született:

"Az év legjobb videójátéka 2021-ben többféle véleménnyel találkozhatunk, mivel rengeteg jó játékot adtak ki az év során. Azonban, több kritikus és játékos egyetért abban, hogy az egyik legjobb játék az "The Last of Us Part II" volt.  Ez a játék a Naughty Dog stúdiótól származik és a PlayStation 4-re jelent meg, és a története egy nőről szól, aki egy veszélyes világban küzd meg az életben maradásért. A játékot dicsérték a kiváló történetmeséléséért, a lenyűgöző grafikáért és a feszült játékmenetért.

Más játékok is jó visszhangot kaptak, például a "Halo Infinite" és a "Resident Evil Village", valamint a "Hitman 3", és a "Returnal". Az új generációs konzolok is megjelentek, a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S, ezekre is jelent meg rengeteg jó játék. Mindezek miatt, 2021-ben volt rengeteg remek játék, amelyek közül választani lehetett, így az év legjobb játéka még mindig tárgyalható."

Nos, az a helyzet, hogy ezúttal is homokszem került a gépezetbe: a The Last of Us Part II ugyanis 2020 júniusában jelent meg, nem pedig 2021-ben. Egyelőre nem kell tehát attól félni, hogy a GameStar szerkesztői helyett egy chatbot fogja írni a cikkeket.

Most azért egy picit megnyugodtunk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)