Hirdetés

A Diablo Immortal rasszista játékosa miatt bannoltak egy népszerű Twitch streamert

|

Asmongoldnak egy olyan dolog miatt kellett repülnie, amire semmiféle befolyása nem volt.

Hirdetés

Ha valaha nyomtatásba adnák, a Játékipari Szappanoperák Nagylexikonában meglehetősen vaskos fejezet járna a különféle Twitch-banok történetének, hiszen az Amazon szárnyai alá tartozó videós platform hírhedt a sokszor irracionálisan szigorú kitiltásai miatt, miközben olykor feltűnően finoman bánik azokkal, akik tényleg megérdemelnének egy keményebb kokit.

Most éppen a World of Warcraftra szakosodott Asmongold húzta a rövidebbet, kinek munkásságát nemrég a követésre érdemes videósokról szóló cikkünkben mutattuk be. A texasi streamer a zackrawrr néven futó másodlagos fiókján kapott egy erősen megkérdőjelezhető jogosságú felfüggesztést.

Hirdetés

Sok más emberhez hasonlóan Asmongold is felugrott a június 2-án kigurult Diablo Immortal-vonatra, s akkor került bajba, amikor az egyik streamje alatt egy másik játékos beírta a játékon belüli chatbe azt a bizonyos N-betűs szót, de olyan módon (pontokkal a betűk között), hogy a chatszűrő sem ismerte fel. Saját bevallása szerint a streamer nem akarta megadni az elkövetőnek a vágyott extra figyelmet, ezért nem kerített nagy feneket a dolognak, de később azért beszélt néhány percet arról, miért is ostobaság az ilyen viselkedés.

Ez azonban nem hatotta meg a Twitchet, és később lesújtott a 24 órás banhammer, mivel a fellebbezési lehetőség nélküli döntés indoklása szerint Asmongold lényegében nem ítélte el eléggé a rasszizmust. A streamert nem csak az egész napos felfüggesztés miatt frusztrálják a történtek, hanem azért is, mert szerinte a döntés rossz fényben állítja be őt, mintha maga is támogatná a gyűlölködést, és népszerűsítené a rasszista megnyilvánulásokat tiltó szabályzat kijátszását.

Cikkünk írásakor a zackrawrr fiók már újra elérhető, a sztoriról az alábbi anyagban számolt be a közkedvelt videós:

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)