Hirdetés

A dolog rendezőjének egy hatalmas problémája volt a Red Dead Redemption 2-vel

|

A legendás rendező hamar otthagyta az elmúlt évek egyik legjobb játékát.

Hirdetés

A 74 éves John Carpenter olyan kultfilmek dirigálásával írta be magát a történelembe, mint A menekülés New Yorkból, A dolog vagy a Nagy zűr kis Kínában, a gamerek viszont már jól tudhatják róla, hogy a bizony játékokat sem veti meg.

A horror mestereként is emlegetett direktor rendszeresen ki is fejti a véleményét a témában, januárban például a Halo Infinite-ről ejtett el néhány dicsérő szót, az Assassin's Creed Valhalla megjelenésekor pedig nem győzte méltatni a Ubisoft vikinges kalandját. Ezek után azt gondolhatnánk, hogy egy olyan remekműnek tartott játék, mint a Red Dead Redemption 2 egyenesen elvarázsolta, ám ez bizony koránt sincs így.

Hirdetés

Carpenter nemrég a The New Yorkernek adott interjút, ahol szóba került a gaming és az RDR2-is, a mester pedig kifejtette, hogy kénytelen volt hamar otthagyni a 2018-ban megjelent vadnyugati mókát, mivel még a lovára sem tudott felszállni. A riporter először nem hitt neki, majd miután a rendező megerősítette, hogy igazat mond, igyekezett együttérzően beismerni, hogy ő sem jó a játékokban. Carpenter azonban nem hagyta magát, és elmagyarázta a helyzetet:

"Ennyi évnyi játék után már elég jó vagyok. De abban a játékban szörnyű voltam. Az irányítás nem volt intuitív, legalábbis számomra. De azt hiszem, hogy mindenki más jól érezte magát vele. Népszerű játék volt."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A rendező tehát az irányítás hiányosságait okolja a korai búcsúért, ami abszolút legitim kritika, hiszen sok más játékos (pl. itt és itt) is panaszkodott rá, s anno mi is ezt emeltük ki a Red Dead Redemption 2 egyik negatívumaként.

Carpentert több kérdéssel is megkínálták a videojátékokkal kapcsolatban, melyekre válaszolva elárulta, hogy az 1992-es Sonic the Hedgehoggal kóstolt bele a műfajba, majd a fia révén további címekkel is megismerkedett. A rendező abba is beavatta az olvasókat, hogy régi és újabb játékokban is örömét leli, mostanság a szerinte már jó állapotúra kalapált Fallout 76 ejtette rabul, a Horizon Forbidden Westet pedig egyenesen "elképesztőnek" nevezte.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)