Hirdetés

A Doom stúdiója ügyvédet küldött valakinek a nyakára egy zenekar neve miatt

|

Az id Software nagyon nem akarja, hogy létrejöjjön a Doomscroll nevű banda.

Hirdetés

Lehetséges, hogy már ti is találkoztatok a "doomscrolling" kifejezéssel, ami azt jelenti, hogy valaki túl sok időt tölt el a képernyő előtt negatív híreket olvasva.

Egy dallasi gitárosnak, az Amazonnál dolgozó Dustin Mitchellnek eléggé megtetszhetett ez a név, mivel úgy döntött, így fogja elnevezni a progresszív thrash metal zenét játszó bandáját, ám érdekes akadályba ütközött a küldetése során.

Hirdetés

Mitchell meg is próbálta levédetni a zenekar nevét az erre szakosodott amerikai hivatalnál, az USPTO-nál, és mindössze 30 napot kellett várni arra, hogy ez megtörténjen. A kijelölt időszak végén, október 13-án azonban e-mailt kapott egy, az id Software-t képviselő ügyvédtől, aki azt kérte a gitárostól, hogy hosszabbítsa meg a határidőt a jogi problémák elkerülése végett. Hősünket értelemszerűen meglepetésként érte a megkeresés, hiszen gyerekként nagy rajongója volt a Doom-játékoknak, most pedig a sorozat mögött álló stúdióval van jogi vitája.

Egy jogvédelemmel foglalkozó ügyvéd szerint valószínűleg nem problémás az, hogy Mitchell le akarta védetni a banda nevét, az id Software pedig jó eséllyel csak azért lépett közbe, hogy elkerülje az esetleges félreértéseket. Nem ez az első eset, hogy a stúdió ilyesmit csinált, mivel korábban nekiment a Maryland Doom Fest nevű eseménynek, és még a Garden of Doom podcastnek is.

Ha a gitáros kitart a név mellett, akkor az ügy akár 2023-ig is elhúzódhat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)