Hirdetés

A fejlesztőknek elege lett abból, hogy játékuk jeleneteit valódi háborús felvételekként mutogatják

|

Az Arma 3-at készítő Bohemia Interactive kiadott egy videót, ami segíthet megkülönböztetni a valódi háborús felvételeket a játékbeliektől.

Hirdetés

Évekkel ezelőtt még csak egyszer-egyszer fordult elő, hogy véletlenül játékmenetet mutató jeleneteket használtak híradókban valódi konfliktusok bemutatására, illusztrálására, viszont most olyan időket élünk, amikor a manipuláció rendszeres, a félelem- és gyűlöletkeltés gyakran használt eszköz, és a tényellenőrzők szerepe mindennél fontosabb. A játékosoknak könnyebb megállapítani egy felvételről, hogy játékot mutat-e, vagy sem, de még ők sem mindig tudhatják biztosra.

Az Arma 3 egy részletesen kidolgozott katonai szimulációs játék, ami ráadásul modokat is támogat, így a rajongók saját tartalmakat készíthetnek hozzá - ahogy azok is, akiknek érdeke, hogy megtévesszék a gyanútlan hírfogyasztókat.

Hirdetés

A fejlesztő Bohemia Interactive kiadott egy videót egy sajtóközlemény kíséretében, remélve, hogy ezzel segíthetnek visszaszorítani az álhíreket. A csapat folyamatosan együtt dolgozik videómegosztókkal és hírügynökségekkel, mert így tudják hatékonyan megakadályozni a fake news terjedését.

Ahogy az az alábbi videóban is látható, a játékbeli felvételeket általában úgy torzítják, hogy nehezen lehessen megmondani, valódi esetet mutatnak-e vagy sem: rontják a minőségüket, leveszik a hangjukat, megoldják, hogy úgy tűnjön, mintha a felvétel készítője folyamatosan mozgatná a kamerát. Ügyelnek arra is, hogy ne legyenek karakterek láthatóak, mert mozgásuk lebuktathatná a megtévesztésre törekvőket.

Az Arma 3 felvételeit használták már az afganisztáni, a szíriai, az indiai és mostanában az orosz-ukrán konfliktusok esetében is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)