Hirdetés

A Half-Life 2 egyik easter eggjét jótékonyságból fellövik az űrbe

|

Emlékeztek még Gnome Chompskira? Most jó ügyért utazik egy rakétán.

Hirdetés

Gnome Chompski először a Half-Life 2: Episode Two-ban bukkant fel, ahol a játék végéig el kellett hurcolni őt épségben és berakni egy rakétába, cserébe pedig a Little Rocket Man achievement járt, de nem maradhatott ki a Half-Life: Alyx-ből sem. A Valve kedvenc kis fickója a valóságban is hasonló küldetést kap, méghozzá Gabe Newell támogatásával, a jótékonykodás érdekében. 

Newell a Weta Workshoppal és a Rocket Labbal együttműködve küldi a világűrbe Chompskit, méghozzá utóbbi vállalat Electron nevezetű rakétájával. A kerti törpe 5 hüvelyk méretű, titánból, 3D nyomtatóval készített változatát a küldetés idejére a rakéta Kick Stage-ére, egy kör alakú platformra lesz ráerősítve, amely kisebb műholdak pályára állítására szolgál.

Hirdetés

A Valve alapítója persze nem szórakozásból utaztatja meg Chompskit, hanem a jó ügy érdekében: minden ember után, aki élőben figyeli a kilövését vagy az indítást követő egy napon belül visszanézi a streamet, egy dollárt adományoz az új-zélandi Starship gyermekkórház intenzív osztályának. 

Írjátok meg kommentben, ha tanúi voltatok a nagy kalandnak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)