Hirdetés

A hangalámondásos kazetták korát idézi a Simpsons: Hit & Run orosz kalózverziója

|

Hősies teljesítményt nyújtva egyetlen készítő szinkronizálja az összes karaktert a klasszikus sandbox játék nem hivatalos kiadásában.

Hirdetés

A korszak sok más filmes vagy tévés feldolgozásával ellentétben a The Simpsons: Hit & Run igazi kultjátékká nőtte ki magát, így mi is beválogattuk toplistánkra, ahol a GTA-kon kívüli legjobb sandbox játékokat gyűjtöttük össze, ahogy akadt olyan rajongó is, aki ennyi év után megpróbált modern külsőt adni neki. Az ő teljesítményéhez hasonlóan figyelemre méltó, ám lenyűgöző helyett inkább vicces az, amit a játék orosz kalózkiadása kapcsán vittek véghez.

Hirdetés

A The Simpsons: Hit & Run ugyanis több nyelven elérhető volt a megjelenésekor, az orosz viszont nem volt ezek között. Egy nem hivatalos változat kiadói ezt látva úgy érezték, nagy szolgálatot tennének a játékosoknak, ha nem csupán lefordítanák, hanem szinkronizálnák is a Springfieldben játszódó kalandot. Népes színészi gárdára vagy minőségi hangfelszerelésre persze nem volt pénz, így egy, a legjobb esetben is közepes minőségűnek mondható mikrofonnal vette fel egyetlen fordító Homer, Marge, Bart, Milhouse, és az összes többi karakter mondanivalóját.

Külön értékelendő, hogy a lefordított dialógusok monoton felolvasása helyett igyekezett más hangszínt kölcsönözni az egyes szereplőknek, de azért voltak aspektusai a szinkronnak, amiben inkább az eredeti alakításokra hagyatkozott, hol szándékosan, hol véletlenül.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Egyes, a karakterekre jellemző hanghatásokat, mint például Homer ikonikus "D'oh!" felkiáltása, meghagyott eredetiben, emellett volt egy-egy sor, amit a játékszinkron névtelen hőse egyszerűen elfelejtett lecserélni, és meghagyott az eredeti angol változatban.

Ha Ti is szeretnétek első kézből megtapasztalni az orosz szinkronos The Simpsons: Hit & Runt, az alábbi tweetben található linkről letölthetitek, de mivel egy kalózverzióról van szó, érdemes tisztában lenni ennek a biztonsági kockázataival is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)