Hirdetés

A különböző videojátékos kezelőfelületeket gyűjti a Game UI Database

|

A legtöbben nem is gondolunk bele, mennyi munka olyan HUD-ot és menürendszert alkotni, amivel a felhasználók teljesen elégedettek lesznek.

Hirdetés

A játékok esetében általában nincs probléma a felhasználói felülettel, könnyen eligazodhatunk a menükben, egyértelmű, hogy melyik elem jelzi az életerőt, a helyes irányt, a fegyverváltást stb. Ez viszont hosszas kutatás, évek munkájának és tapasztalatgyűjtésének eredménye.

Mint arra a Mashable felhívta a figyelmet, a főleg mások projektjeibe besegítő Double Elevennél dolgozó vezető UI-tervező, Edd Coates arra használta a karantént, hogy összegyűjtse egy oldalra a különböző játékok kezelőfelületeit. A Game UI Database már most 325 játékot tartalmaz, és folyamatosan gyarapszik.

Hirdetés

Projektjének van egy olyan célja, hogy segítsen más UI-tervezőknek, amikor referenciaanyagokat kell gyűjteniük. Sokféleképp lehet szűrni: kereshetünk a különböző elemek, funkciók, de még "anyaghasználat", avagy formák és mintázatok szerint is. Érdemes körülnézni, érdekes ilyen szemszögből nézni a játékokat.

Van olyan kezelőfelület, ami nektek valamiért nagyon megmaradt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)