Hirdetés

A legjobb zenék, amiket játékok ihlettek

|

Ismeritek a Miracle of Soundot? Hallottátok már Dan Bullt rappelni? És Lindsey Stirlinget hegedülni? Cikkünkben tíz olyan remek dalt szedtünk össze, amik nem léteznének a videojátékok nélkül.

Hirdetés

Bár nem mindenki látja be, a videojátékok ugyanúgy művészi alkotásnak számítanak, mint a filmek, a festmények, a szobrok vagy a versek. Nemcsak értéket teremtenek, de ihletet is adnak, nyilvánuljon meg az inspiráció egy szívvel elkészített cosplayben, egy lelkes rajongói rajzban, vagy akár egy olyan dalban, amelyben egyaránt megtalálható az alapanyag iránt érzett szeretet és az örömszerzés szándéka a rajongóknak.

Most ez utóbbiak közül választottunk olyan zenéket a hozzájuk tartozó videóval, amik a tartalmuk, a stílusuk vagy a szerzőjük miatt megragadtak minket, és már többször hallgattuk újra őket, mint amennyit be mernénk vallani (akad azért egy kakukktojás is a címek között, amire ez nem feltétlenül igaz). Lehet, hogy valaki mindegyiket ismeri, de az is, hogy egyiket sem, a lényeg úgyis az, hogy figyelmet szenteljünk nekik, beszéljünk róluk és elismerjük a beléjük fektetett munkát. Fontos, hogy a lista nem rangsor, és természetesen a teljesség igénye nélkül készült.

Hirdetés

Lindsey Stirling & Peter Hollens - Skyrim

Lindsey Stirling szinte a semmiből robbant be a megkoreografált hegedűművészetével a köztudatba, amely az évek során számos kiváló dalt és jó pár izgalmas együttműködést eredményezett. Az egyik legemlékezetesebb közülük a Peter Hollens énekes-dalszerzővel közös videója, amely nem kisebb játék előtt tiszteleg a Fus Ro Dah elemi erejét segítségül hívva, mint a Skyrim.

Miracle of Sound - Another Round of Gwent

A The Witcher 3: Wild Hunt varázsa nem múlik, a CD Projekt RED 2015-ös kiválósága máig képes megbűvölni a játékosokat. Ebben valamelyest közrejátszott a szerepjáték fantázia-kártyajátéka, a Gwent is, amely annyira népszerű lett, hogy a fejlesztők saját játékot szenteltek neki. Ehhez készült a gazdag munkássággal bíró Miracle of Sound feldolgozása, amely a füledbe mászik és nem ereszt.

Instalok - Can't Stop the Healing (Overwatch)

A csapat olyan paródiákat gyárt, amikben világszerte ismert popslágerekre énekelnek rá saját szöveget, mindezt pedig videojátékos témában. A legjobb műveik között vannak az Overwatchoz kapcsolódó darabok, így érdemes meghallgatni az Ana Saidet, az I Played Widowt és a Wrecking Ballt is, de talán a Justin Timberlake dalát átdolgozó Can't Stop the Healing képes a legjobban betalálni.

MayTree - Mortal Kombat

A dél-koreai MayTree a cappella formáció régóta nagy kedvencünk már, és nem csak azért, mert végtelenül tehetséges énekesekről van szó, hanem azért is, mert ügyes üzleti érzékkel találták meg a filmes és gamer tematikát feldolgozásaikkal, így nem nehéz megszeretni őket. Nincs olyan hang, amit ne tudnának előcsalogatni a szájukkal, amire a Mortal Kombat ékes bizonyíték.

The Chalkeaters - Valve Song: Count to three

A legszakállasabb viccek egyike, hogy a Valve első számú embere, Gabe Newell képtelen elszámolni háromig, így nem hittük, hogy bármi újat ki lehet hozni belőle, de a Keanu Reeves breathtaking-momentumát és a gamerek karácsonyát is elénk varázsoló The Chalkeatersnek ezt olyan minőségi módon sikerült, hogy abban maga Newell és GlaDOS hangja, Ellen McLain is részt vett. Zseniális!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Dan Bull - GTA V Epic Rap

A Rockstar Games kivételes nyílt világú akciójátéka, a Grand Theft Auto V 2013-ban jelent meg, viszont azóta sem fogott rajta az idő, még ha a stúdió sokadszorra is akarja eladni nekünk. Kortalan Dan Bull hozzá készült rapje is, aminek azonnal elkap a flowja és a pazar szövege, ráadásul mindhárom fő karakter saját stílusú részt kapott. Külön kiemelnénk a "You shouldn't be surprised what the mind of a man does, to hide from the madness of Amanda's" sort, ami kész költészet.

Imagine Dragons - Warriors (League of Legends)

Talán a válogatás legismertebb darabja, köszönhetően az Imagine Dragons és a League of Legends ismertségének. A zenekar és a játékot fejlesztő Riot Games együttműködésében létrejött dal a 2014-es LoL világbajnokság népszerűsítését szolgálta, a klip is a játék hivatalos YouTube csatornáján debütált, ami nem meglepő, ugyanis az Imagine Dragons tagjai maguk is League of Legends-rajongók. Akár a hivatalos gamer himnusz is lehetne, annyira jól sikerült.

Frog Leap Studios - Pokemon Theme

Kicsit csalunk, ugyanis a Pokémon animációs sorozat főcímdaláról van szó, de mivel a dal címe, a "Gotta catch 'em all!" összeforrt a franchise-zal, ezért vegyük úgy, hogy ideillik. Már csak azért is, mert szerettünk volna egy metálos feldolgozást is az összeállításba, a nemrég hazánkban is koncertezett Frog Leap Studios (élen Leo Moracchiolival) pedig a legzúzósabb adaptációkat készíti.

Vinheteiro - A játékzenék fejlődése (1980-2018)

Picit kilóg a listából, hiszen nem feldolgoz és nem is átalakít, inkább csak előad, azt viszont profin és informatívan teszi. Vinheteiro csatornája tele van olyan videókkal, amik azok számára is érdekesek lehetnek, akik nem szeretik a zongorázást, a szenvedélyét ugyanis a popkultúrával keresztezi, ez pedig hiánypótló. Ahogyan a játékzenék evolúciójának ilyetén bemutatása is az.

Ti milyen emlékezetes alkotásokkal bővítenétek még a listát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)