Hirdetés

A Mass Effect LucasArts-szerű újragondolása az a játék, amit azonnal játszanánk

|

Ilyen a BioWare klasszikus nagyszerű trilógiája a 90-es évek pixel art stílusában, és tényleg játszható lesz!

Hirdetés

Maniac Manson, The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max Hit the Road, Full Throttle, Grim Fandango... csupa kultklasszikus videojáték, amiket műfajukon kívül egy dolog köt össze: a LucasArts égisze alatt jelentek meg a 80-as és 90-es években.

Igazi aranykorszak volt az a kalandjátékok rajongói számára, amelyre kellemes nosztalgiával gondolnak vissza, és amikor csak tehetik, vissza is térnek hozzá, vagy éppen pixel art-köntösbe költöztetik a modern alkotásokat. 

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt rajongók egy csoportja például készített egy point & click Mass Effect kalandjátékot, ami a The Full Adventures of Commander Shepard nevet kapta. A 2017-es, egyórás projekt a Mass Effect és általában véve a modern szerepjátékok szeretetteljes paródiája volt. Most, évekkel később a csoport egy remasteren dolgozik, ám ahelyett, hogy frissítenék a grafikát, inkább a 90-es évek pixel art stílusába viszik vissza, azaz demake-elik.

Egy Reddit-felhasználó, bizonyos parabolee három képet is fellőtt arról korábban, hogy milyen lesz az "új" grafika, a látottak alapján pedig a fejlesztőket olyan örökzöldek ihlették meg a leginkább, mint a Full Throttle, a The Secret of Monkey Island és az Indiana Jones and the Fate of Atlantis.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az egyik képen az is látható, hogy egy modernebb leltármenüvel van dolgunk, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy szélesvásznú monitorral is élvezhessék a játékmenetet, miközben megmarad a játék eredeti képernyőmérete. A Legendary Edition demake többek között teljes szinkront, új rejtvényeket és dialógsokat, még több paragon és renegade döntéseket, új animációkat, Shepard választható nemét és más újdonságokat hoz magával.

Hogy a demake mikor jelenik meg, azt nem tudni, viszont a The Full Adventures of Commander Shepard eredeti változata továbbra is ingyenesen tölthető az itch.io-ról. Már alig várjuk, hogy a készítők adjanak egy helyzetjelentést róla, hol tart éppen a demake fejlesztése. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)