Hirdetés

A Microsoft, a Sony és a Nintendo összefog a játékosok védelmének érdekében

|

Mindent megtesznek azért, hogy a védeni tudják a legfiatalabb játékosokat.

Hirdetés

A Microsoft, a Sony és a Nintendo közösen jelentették be a Microsofthoz tartozó Xbox Wire weboldalon, hogy a legfiatalabb játékosok érdekében kolleboráció indul el a három nagy konzolgyártó között. A cégeknek az a célja, hogy videojátékok világa az önfeledt kikapcsolódás színtere lehessen, az ebbe belerondító toxikus viselkedéstől pedig a leginkább sérülékeny korcsoportot, a legfiatalabbakat szeretnék elsődlegesen megóvni.

Ennek érdekében több sarkalatos pontban is megállapodtak. Mindhárman teljes szülői kontrollt akarnak biztosítani, létre szeretnének hozni olyan rendszereket, amelyek segítségével a szülők nyomonkövethetik és szabályozhatják gyermekük játékkal töltött idejét, nem mellékesen pedig azt is el akarják érni, hogy a szülő és a gyerek között létrejöhessen egy híd, apu és anyu tényleg értse, hogy mivel is játszanak a lurkók. 

Hirdetés

Kifejezetten fontos az is, hogy a zaklatók és toxikus játékosok tekintetében zéró toleranciát hirdettek. A renitens egyének kiszűrésére még jobb, még gyorsabban működő rendszereket akarnak létrehozni, meg szeretnék könnyíteni a játékvilág legrosszabb figuráinak kiszűrését. Ennek érdekében a különböző illetékes hatóságokkal is felveszik a kapcsolatot, így pedig egy játék közben történt internetes zaklatásból villámgyorsan jogi ügy is kerekedhet - remélhetőleg ennek a visszatartó ereje hamar meg fog érződni. 

Az együttműködés részleteiről a fentebbi linken többet is olvashattok.

Platformok: Nintendo 3DS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)