Hirdetés

A Microsoft Flight Simulatorban él tovább a világ legnagyobb repülője, amit az Ukrajnát lerohanó oroszok pusztítottak el

|

Egyelőre csak virtuálisan, de újra a felhők fölé fog emelkedni az Antonov An-225 Mriya.

Hirdetés

Amikor 2022. február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát, csapatai első számú célpontjai között szerepelt a Kijev közelében fekvő hosztomeli repülőtér is. Bár ezt viszonylag hamar visszafoglalták az ukrán biztonsági erők, nem időben ahhoz, hogy meggátolják a világ legnagyobb repülőgépének, az egyedülálló Antonov An-225 Mriyának a megsemmisülését.

Az 1985-ben készült, 84 méter hosszú és 190 tonnás kolosszus újjáépítésére vannak ugyan tervei az Antonov vállalatnak, ám körülbelül 500 millió dolláros projekt csak azután valósulhat meg, hogy végre elhallgattak a fegyverek.

Hirdetés

Addig viszont a Microsoft, az Antonov és az iniBuilds együttműködésének köszönhetően a Mryia (Álom) bekerül az Asobo Studio által fejlesztett és gondozott Microsoft Flight Simulatorba. Erre egy szimbolikus időpontban, február 27-én kerül sor, pontosan egy évvel azután, hogy az oroszok lebombázták a repülőt. A DLC-ként megszerezhető repülő nem lesz olcsó, a modell elkészítéséért felelős iniBuilds szerint 20 dollárba kerül majd, ám az ebből származó bevételt teljes egészében az Antonov, illetve Ukrajna kapja.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)