Hirdetés

A Minecraftban és a League of Legends-ben vadászott a pedofil

|

A világ két legnagyobb játékát használta fiatal fiúkkal való kapcsolatteremtésre a 34 éves amerikai férfi. Elkapták.

Hirdetés

A League of Legends és a Minecraft a játékvilág két legnagyobb tömegeket megmozgató címe, amiket több kiskorú is játszik.

A Kotaku számolt be a sajnálatos esetről, miszerint egy Seattle-i férfit tartóztatott le a rendőrség, aki a League of Legends és a Minecraft játékokat használta arra, hogy fiatal fiúkkal barátkozzon. A 34 éves férfit korábban már elítélték gyermekpornográfia birtoklásáért és most a fent említett játékokban barátkozott össze egy 12 éves fiúval, de a nyomozás során kiderült, hogy még legalább két másik fiatallal is kapcsolatba lépett, akitől állítólag meztelen képeket is kért.

Andrew Hartung ajándékokat küldött a fiúnak és igyekezett összehozni egy személyes találkozót is Coloradóban. A pedofil kilétére egészen addig nem derült fény, amíg egy másik fiú szülei le nem leplezték.

Az amerikai törvények értelmében a szexuális bűncselekmények vádlottainak regisztrálniuk kell magukat, de Hartung ezt 2002 óta elmulasztotta megtenni. A nyomozást vezető Cecelia Gregson szerint azóta a vádlott több gyereknek is drága ajándékokat ígért meztelen képekért cserébe. 

A nyomozás azt is kiderítette, hogy Hartung egy olyan lakókörnyezetben élt, ahol több gyermek is volt a közelében, amit egy "regisztrált szexuális bűnöző" egyébként nem tehetne meg.

Az interneten nemcsak nagyrészt ártalmatlan trollok vannak, ahogy az említett példa is mutatja, ezért nem árt vigyázni. Fontos, hogy online is ugyanannyira óvatosak legyünk az idegenekkel szemben, mint ahogy azt valóságban tennénk. Vigyázzatok magatokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)