Hirdetés

A Monkey Island széria atyja zokon vette a személyét ért támadásokat, nem áll többet szóba a rajongókkal

|

Ron Gilbert védelmébe vette a Return to Monkey Island látványvilágát, de elfajult a vita az új stílust kifogásoló játékosokkal.

Hirdetés

Örömünnepnek kellett volna lennie az egyik legkiválóbb kalandjáték-sorozat visszatértének, de sokak, köztük Ron Gilbert számára is megkeserítette a pillanatot, hogy nyomban a bejelentést követően támadások érték a Return to Monkey Island csapatát az általuk választott művészeti stílus miatt. Nekem sem tetszik, hogy ennyire eltér a korábbi részekben látottól, de eszembe sem jutna ezért személyeskedésig fajuló kommentáradatot zúdítani az alkotókra.

A héten megtartott Nintendo Direct keretében ismét megmutatta magát a játék, ezúttal egy gameplay jeleneteket is tartalmazó előzetes formájában, amit követően ismét fellángolt a vita Guybrush Threepwood új kalandjának külleme miatt.

Hirdetés

Gilbertről tudni kell, hogy vehemensen szokta védeni a saját álláspontját, és most sem maradt adósa a kommentelőknek, akikkel kissé elszaladt a ló. Mindez odáig vezetett, hogy a legendás játéktervező először a kommentelés lehetőségét kapcsolta ki, majd úgy ahogy volt törölte is 2004 óta futó blogját, a Grumpy Gamert.

Valahol érthető, hogy rosszul viselte a már több mint két éve a legnagyobb titokban fejlesztett Return to Monkey Islandet, valamint a saját személyét ért támadásokat. Ironikusnak nevezte, hogy pont azok az emberek nem akarják, hogy olyan játékot fejlesszen, amilyet szeretne, akik a Monkey Island legelkötelezettebb rajongói.

"Ez egy nagyszerű játék, és a csapatból mindenki büszke rá. Játszatok vele, vagy ne, de ne rontsátok el mások élményét. Többé nem posztolok a játékról, nem lelem már örömöm benne, hogy bármit is megosszak róla."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Reméljük, a többség nem ért egyet az agresszív kommentelőkkel, és majd ad egy esélyt a játéknak, amikor idén PC-re és Switchre, később pedig további platformokra is megjelenik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)