Hirdetés

A Nintendo általában perelni szokott a rajongói munkák miatt, most csak elcsentek egyet

|

A cég, aki különösebb gondolkodás nélkül büntet mindenkit, aki Nintendo tartalmakat mer készíteni most minden előzetes egyeztetés nélkül használja egy rajongó alkotását.

Hirdetés

Hölgyeim és uraim, egy imposztor van a Nintendo weboldalán! Ha elzarándokoltok a Super Nintendo World japán weboldalára, akkor a betöltési képernyőn látni fogjátok a kedvenc bajszos vízvezeték szerelőnket.

A gond csak az, hogy a figurát nem a Nintendo készítette, hanem egy @uJidow nevű rajongó. A helyzet kifejezetten finom tekintettel arra, hogy a nagy N mekkora örömmel szokta büntetni az online tartalomgyártókat a játékaik felhasználásáért. Persze ettől még a karakter jogai természetesen náluk vannak, és a művész sem sírja tele a párnát az egyébként tényleg hivatalosnak tűnő art felhasználása miatt.

Hirdetés

Kíváncsian várjuk, hogy a Nintendo tervez-e lépni bármit is az ügy kapcsán. Ha az eredeti render alkotója nem ment volna a Twitterre és tálal ki, akkor valószínűleg senkinek sem tűnt volna fel, hogy nem egy "valódi" Mario vigyorog a weboldalon, és hát maga az alkotó sem éppen támadó hangnemben adta elő a sztorit:

Mindenkinek ajánljuk egyébként, hogy pörgesse át uJidow munkáit. Kifejezetten ügyes, és látványos rendereket szokott összerakni a bajszos platformer-hősről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)