Hirdetés

A Nintendo beperelte a Pokeprincxss nevű streamert, akinek le kellett cserélnie nevét

|

Korábban sem teketóriázott sokáig a Nintendo, ha saját szellemi tulajdonát kellett védelmeznie, de most minden bizonnyal az is közrejátszott a dologban, hogy a Pokeprincxss néven futó hölgy a felnőttszórakoztatásban is dolgozik a videózás mellett.

Hirdetés

Gyakran kell beszámolnunk olyan esetekről, hogy a Nintendo könyörtelenül beszánt olyan ígéretes rajongói projekteket, mint például a Pokémon Uranium. Bár jogilag nyilván ezekben a helyzetekben is a japánoknak van igaza, azért mégis fájó látni, hogyan gáncsolják ki az ötletes rajongói munkákat. Most azonban teljesen másról van szó, és jelen esetben tényleg nehéz lenne a Nintendo ellenében állást foglalni.

Az történt ugyanis, hogy a Nintendo beperelt egy Pokeprincxss néven futó Twitch-streamert és TikTok hírességet, mivel úgy érezték, neve miatt a nézők könnyen asszociálhatnak arra, hogy a hölgynek köze van a céghez, holott nyilván erről szó sincs. 

Hirdetés

A TikTokokon 1,9 millió követővel rendelkező Pokeprincxss ügyvédet fogadott, de végül nem maradt más választása, át kellett keresztelkednie. Immár "digitalprincxss" néven lehet őt megtalálni a különböző közösségi platformokon. A hölgy valószívűleg két okból szúra nagyon a Nintendo jogászcsapatának szemét. Egyrészt nevét anyagi haszonszerzésre használta, sőt le is védette a LegalZoom oldalon. Az általa árult merchandise termékeken gyakran bukkantak fel Pokémon vonatkozású grafikák, például pokélabdák. Nem mellékesen egész testét pokémonos tetoválások borítják, és értelemszerűen a neve is erősen utalt a Nintendo népszerű sorozatára. 

Mindezt pedig minden bizonnyal csak tetézte az a tény, hogy Pokeprincxss (vagyis immár digitalprincxss) a streamelés mellett a felnőttszórakoztatásban is kereste a mindennapi pokémonravalót. A kérlelhetetlen családbarát elveket valló Nintendo esetében érthető, mennyire kellemetlen, ha mindezek után velük azonosítják a videóst. 

Pokeprincxss/digitalprincxss az alábbi videóban mesélt részletesen a történtekről. Egy gondolat erejéig érdemes egyébként még arra is kitérni, hogy történetünk főszereplőnője felhívta rá a figyelmet, más streamerek, akinek a neve "poki" szócskával kezdődik, nem kerültek bajba. Itt értelemszerűen Pokimane-re gondolt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)